La política del papat

El Papa

El Papa
16/11/2022 - Teatre Akadèmia

El Papa d’Anthony McCarten ens explica la història de la trobada entre dues grans figures contemporànies a la Santa Seu, el Papa Benet XVI i el Cardenal Bergoglio, l’actual Papa Francesc, dos pontífexs amb maneres de pensar diferent. L’un intel·lectual, tradicionalista i ultraconservador, l’altre reformista radical i extravertit.

El Papa és una interpretació lliure del que va passar en aquella trobada, tot i que al seu darrere hi ha moltes hores d’investigació, documentació periodística històrica i fonts diverses, que confirmen aquests fets.

El text sorgeix a partir que el Papa Benet XVI renuncia al seu papat; un fet que feia més de sis segles que no havia passat des de la dimissió del Papa Gregorio XII al 1415

Lluís Soler i Xavier Boada són els actors que interpreten als principals protagonistes d’aquest fet històric que va provocar una revolució dins l’església. Com era d’esperar, la feina que fan és extraordinària. Ells aconsegueixen mostrar-nos que al darrere del paper que representen aquests dos personatges es troben dues persones molt humanes.

Vaig triar d’anar a veure aquesta obra més per qui l’interpretava que pel tema que se’ns plantejava. La veritat és que ha merescut molt la pena d’haver-hi anat, i no tan sols per la interpretació, sinó perquè tot en el muntatge és impressionant! El text, els diàlegs, la posada en escena, la direcció, les projeccions, l’escenografia tan ben adaptada a l’espai del teatre, el vestuari, les llums, el so, els efectes sonors i ambientals…

Us la recomano!

← Volver a El Papa

¡Enlace copiado!