El despertar de la primavera
18/11/2016
Un Musical de qualitat treballat de forma artesanal

EL DESPERTAR DE LA PRIMAVERA (Spring Awakening), és un musical pop rock que tracta sobre l’amor adolescent, la repressió, la por, l’abús de poder i la incomprensió. És un musical que ha aconseguit commoure espectadors d’arreu del món des de la seva estrena a l’Off de Broadway l’any 2006. Considerada una peça de culte, ha tingut diverses produccions internacionals.

És l’any 1891, a Alemanya, en un món en el qual els adults són els qui controlen tot. Un grup d’adolescents d’un petit poble s’enfronta a algunes de les grans preguntes que marquen l’adolescència: el sexe, el suïcidi, els misteris de la pubertat i la interminable sèrie de qüestionaments que comencen a aflorar. La història de com intenten trobar les respostes, mentre intenten continuar amb les seves vides dins del col·legi, i dins d’un món extremadament hostil davant tots aquells que s’atreveixen a posar a prova els seus valors.

L’espectacle conté 19 números musicals i està dirigit per Marc Vilavella, amb coreografia d’Ariadna Peya i direcció musical de Gustavo Llull. A escena 7 músics interpreten la música en directe. La versió catalana és de David Pintó; s’ha revisat i adaptat la versió original reduint la seva durada original de 3 hores a les 2 que dura aquesta proposta presentada al Teatre Gaudí.

Una proposta fresca i engrescadora amb una entrega absoluta de tots els nois i noies, ja que molts d’ells veuen en aquest espectacle una oportunitat de sortir de l’anonimat. Malgrat alguns problemes de so, no imputables en absolut als actors (en determinats moments donaven les veus amb eco, i en d’altres no els podíem escoltar bé) i que suposem que es corregiran en els pròxims dies, ens ha agradat força la posada en escena d’aquest espectacle.

Un Musical de qualitat, fet gairebé de forma artesanal, sense gaire pressupost ni mitjans, representat en català i en un teatre petit de la nostra ciutat, que aposta per posar en escena aquesta proposta ni més ni menys que amb 15 actors i 7 músics interpretant la música en directe ….. crec que no calen més paraules. Creiem que de totes, totes, aquesta mena de propostes se li han de donar suport.

El contrast de la manera de fer amb les franquícies que ens arriben dels grans musicals, és brutal en tots els sentits, sense comptar que en aquelles propostes escèniques els nostres actors queden exclosos i els músics han desaparegut…. i ja ni comentem la política de preus.

Si desitgeu llegir l’apunt original, només heu de clicar AQUÍ

Todo lo que necesitas para ir al teatro

El despertar de la primavera

El despertar de la primavera

El despertar de la primavera (Spring Awakening) es un musical pop rock que trata sobre el amor adolescente, la represión, el miedo, el abuso de poder y la incomprensión. El musical ha logrado conmover espectadores de todo el mundo des de su estreno el año 2006 en el Off Broadway de Nova York.

Sinopsis

Considerada una pieza de culto, ha tenido diversas producciones internacionales, y se ha estrenado en escenarios de Nova York (Broadway), Londres (West End), Viena, Buenos Aires, diversas giras por los Estados Unidos y por el Reino Unido… y ahora, Barcelona. La producción original de Broadway del año 2006, ganó 8 premios Tony y 4 premios Drama Desk.

Melchior es un joven inteligente y astuto que, gracias a los libros, ha aprendido varios aspectos sobre la sexualidad humana que la sociedad se empeña a ocultar y tachar de tabú. Él es el confesor de su amigo y compañero de clase Moritz, que le explica que se siente torturado delante de los sueños eróticos que acompañan sus noches. Por otra parte, la dulce Wendla que fracasa en el intento que su madre le cuente com se engendran los bebés, se reencuentra con Melchior y entre ellos surge algo especial.

El espectáculo, que contiene 19 números musicales, estará dirigido por Marc Vilavella (Homes Foscos, Mar i Cel, la Barni Teatre), la coreografía será de Ariadna Peya (Cia. Les Impuxibles, Grease, el musical), la dirección musical de Gustavo Llull (Poe de Dagoll Dagom, Operación Triunfo) i la traducción catalana deDavid Pintó (MARES I FILLES i HOMES FOSCOS). Jordi Bulbena (Teatre Nacional de Catalunya, Teatre Lliure, Comediants) creará la escenografía y el vestuario.

Vídeo
Valoración colaboradores

Valoración espectadores
 • Sara
  12345

  Un musical que emociona, inspira i no el superes.
  Vam anar a les prèvies i tenim entrades per repetir.
  L’actitud i força dels actors és realment brutal.

  30/04/2019
 • Rubèn
  12345

  Una obra espectacular amb un gran rerefons, un missatge clar i una actuació molt ben feta. 10/10

  13/04/2019
 • Montserrat Camacho Millán
  12345

  Un musical actiu I ple de temes actuals encara avuí día, que ens fan pensar en com els nostres joves adolescents s’han d’enfrontar amb el despertar de la vida. Joves talents que emocionen I s’entreguen en l’escenari. Molt adequat per pares I mares I professionals que treballes envoltats d’adolescents. M’ha emocionat.

  08/04/2019
 • Jordi Casas Duocastella
  12345

  El Teatre Victòria acull amb èxit el premiat musical “El despertar de la primavera” amb un bon repartiment de 13 joves, ben secundats pels personatges adults de Mingo Ràfols i Rosa Vila (alternant-se amb Roser Batalla en algunes funcions).
  Les atractives coreografies compensen l’escassa escenografia, així com la segona part de l’obra compensa la manca d’empenta de la primera gràcies als temes més potents i més corals.
  Un musical recomanable amb una execució impecable per part dels músics i els joves intèrprets.

  01/04/2019
 • Victòria Oliveros Layola
  Victòria Oliveros Layola
  12345

  Molt recomanable. Val molt la pena! Sens dubte, estem davant d’un bombonet per aquells qui som uns musical lovers. https://gaudintdelteatre.wordpress.com/2017/01/15/el-despertar-de-la-primavera/

  27/12/2018
 • Josep Farré Olivé
  12345

  Em despertava la curiositat aquesta obra i no em va defraudar. Potser la història a la primera part sonava antiga però guanyava força a la segona. S’acostava més a l’actualitat. L’actuació espectacular i podem dir que tenim davant unes actrius i uns actors que tenen futur.
  Com espectador d’obres musicals prefereixo mil vegades aquest tipus de musical que no aquests que surten de pel·lícules d’exit.

  01/05/2018
 • núria garcia ridao
  núria garcia ridao
  12345

  Tot i que és un gran muntatge, amb un fantàstic repertori musical i artístic, li falta xispa! No em va acabar d’arribar…

  22/04/2018
 • Hèctor Fibla Ferrà
  12345

  Gran musical sobre la llibertat sexual en l’adolescència ambientada en una època repressora. Bones veus en un jove repartiment amb molta energia.

  16/04/2018
 • miguel
  12345

  Un muy buen espectaculo.Perfecta las actuaciones,las voces,la musica y la coreografia ,pero lo que no me gusto es al final, cuando algunos actores llevaban un lazo amarillo.Yo pague solo por ver un musical y la opinion politica de los actores no me interesa.Algunas personas del publico se marcharon en ese momento enfadadas.

  15/04/2018
 • Mireia grau camps
  12345

  tot i no ser gaire amant dels músicals em va atrapar desde l’inici, l’ambientació, l’escenogràfia, cuantes coses poden fer-se amb uns quants calaixos, la música en viu i les veus i interpretacions dels actors, és el primer músical que se m’ha fet curt, enhorabona val molt la pena histories de ahir que avui és repeteixen.

  09/04/2018
 • JOSEP OLIVA SASÉ
  12345

  Ahir vaig veure aquest musical basat en l’obra que el 1891 va escriure el dramaturg alemany Frank Wedekind i que fa poc més d’un any es va poder veure al Gaudí i que ara han reposat al Teatre Victòria. Anava amb ganes perquè havia llegit molt bones crítiques, però la realitat per a mi ha estat una altra i he sortit força decebut bàsicament amb el text que quan va ser escrit va ser censurat pels temes que tractava, sexe, homosexualitat, masturbació, suïcidi etc .. però que amb el pas dels anys, ha quedat ancorat en el temps i ara en ple segle XXI em sembla carregat de tòpics i més propi d’un serial. Les lletres de les cançons, i sobretot les que canten individualment o en parella m’han semblat molt carrinclónes. Una altra cosa i aquí chapeau és tota la resta, Música en viu amb set músics, un luxe. Un musical produït aquí i amb gent d’aquí, fantàstic. Unes coreografies d’Ariadna Peya, molt aconseguides. I un equip d’actors i actrius molt joves que se’ls veu amb unes ganes i un esforç encomiable. Llàstima que em va fallar el text l’argument en si, encara que el públic majoritàriament adolescent pels seus crits i aplaudiments s’ho va passar d’allò més bé.

  07/04/2018
 • Natalia Daniel Rabionet
  12345

  Una gran obra molt ben interpretada per artistes joves. No només et transporta a l’època, sinó que a més a més ho fa amb molta força. Tant la música com la interpretació estan molt logrades en us espai petit i molt ben aprofitat. Capaç d’emocionar en segons quins moments de la representació, de ben segur que la tornaria a veure. Ens va encantar a tots els membres de la família, pares i filles adolescents. Recomanable al cent per cent. Enhorabona!!!

  06/02/2017
 • JOSE GABRIEL DEL VIEJO
  JOSE GABRIEL DEL VIEJO
  12345

  A veces me pasa que una obra muy recomendada y que está triunfando luego me decepciona. Y lamentablemente me ha pasado con este musical!
  Todo el mundo hablaba Maravillas, se ha prorrogado por éxito de público, agotaba todas las funciones…
  Y yo me he quedado tiesa al verla!
  No sé si es por su argumento que lo veo muy pasado de moda (el despertar sexual de unos adolescentes en la Alemania de hace muchos años) o por las canciones que no tienen sustancia (excepto el numero principal que estaré tarareando los próximos 2 meses) o los actores que a pesar de cantar divinamente y hacerlo con mucha ilusión a veces van demasiado cargados de energía (hay veces que parece que en lugar de bailar les esté dando un ataque epiléptico)
  El caso es que no me ha emocionado.
  De hecho casi la he olvidado…
  Una pena…

  31/01/2017
 • Elisabet
  12345

  Una obra molt intensa i ben interpretada. Un format molt proper que et fa entrar en l’obra i la història. Ens la van recomanar i ha sigut tot un encert anar-hi!

  09/01/2017
 • Lola
  12345

  El millor musical a petit format que he vist fins ara! Super recomanable…

  02/01/2017
 • Laura
  12345

  Molt recomenable! Llàstima que acabi d’aquí a poc, si afegissin més funcions repetiria sense pensar-ho!

  Els músics i els actors molt bons, m’han emocionat fins a fer-me plorar en tres ocasions. La pell de gallina en la majoria de cançons amb les harmonies.

  La posada en escena senzilla però molt ben trobada.

  Una gran obra en un petit teatre on s’han condensat moltes emocions. Enhorabona a tots els que ho heu fet possible!

  30/12/2016
 • Joan Berenguer Serradell
  12345

  Espectacular adaptació d’un dels millors musicals contemporanis, m’ha posat els pèls de punta, m’ha fet riure i plorar i m’ha deixat gravades vàries cançons i escenes que se’m farà difícil oblidar. Molt recomanable.

  18/12/2016
 • Joan Berenguer Serradell
  12345

  Espectacular adaptació d’un dels millors musicals contemporanis, una festa per tots els sentits i una catarsi emocional que m’ha posat els pèls de punta, m’ha fet riure i plorar i m’ha deixat vàries cançons i escenes gravades que se’m farà difícil oblidar. Molt recomanable.

  18/12/2016
 • Antonio Tranche
  Antonio Tranche
  12345

  Un grandisimo espectaculo, todo el equipo artistico logra momentos inolvidables,
  volvere al Teatre Gaudi para disfrutar de nuevo.
  Y quisiera decirle a Neus Monico (colaboradora) que el diseny de iluminacion es de
  Dani Gener ( a dios lo que es de dios y al cesar lo que es del cesar ) y que seria justa
  una correccion en su critica.

  24/11/2016
 • Julià
  12345

  Una delícia, he disfrutat moltíssim. Destacar l’interpretació d’Eloi Gómez. Músics en directe, teatre proper, actors joves i enèrgics… M’he endut una sorpresa molt grata!

  24/11/2016
 • Francesc Bombí-Vilaseca
  12345

  Vaig veure aquesta obra a San Francisco l’any 2008 i la banda sonora encara m’acompanya. Els temes són fantàstics i en fan una obra emotiva i molt especial. D’entrada sembla que les adaptacions al català funcionen força i la música també és en directe, un aspecte fonamental. No sé si arribaran a la quasi perfecció tècnica d’aquella producció, però només que s’hi acosti (posem un 80%, per exemple) serà tot un èxit!
  (Ara només em falta veure-la, al Gaudí, d’aquí a uns dies).
  En tot cas, ja només per l’aposta, imprescindible!

  15/11/2016
Artículos relacionados
Roser Batalla i Víctor Gómez ens expliquen els secrets d’El despertar de la primavera

Roser Batalla i Víctor Gómez ens expliquen els secrets d’El despertar de la primavera

21 Abril 2019

Per Iván F. Mula / @ivanfmula El despertar de la primavera ha tornat al Teatre Victòria. Després de l’èxit de l’any passat, ha iniciat així la tercera temporada d’aquest personal […]

'El despertar de la primavera' torna al Teatre Victòria

'El despertar de la primavera' torna al Teatre Victòria

18 Març 2019

El despertar de la primavera, un clàssic dels musicals amb més èxit arreu del món i també a la nostra ciutat, torna al Teatre Victòria després d’haver fet temporada i […]

Jo és que no sóc gaire de musicals, però...

Jo és que no sóc gaire de musicals, però...

2 Febrer 2019

Per Christian Machío / @ChristianMachio Ja molt abans del concepte “emprenedoria” sempre sentia a dir que, en aquell carrer on vegis un parell de sabateries, el millor negoci és obrir-ne una […]

Els espectacles més aplaudits del 2018 a Teatre Barcelona

Els espectacles més aplaudits del 2018 a Teatre Barcelona

24 Desembre 2018

Estem als darrers dies de l’any i és el moment de fer balanç teatral. Aquest 2018 ha sigut un any molt ric i interessant per a la cartellera de la […]

Propostes per passar el cap d'any al teatre

Propostes per passar el cap d'any al teatre

13 Desembre 2016

Aquí teniu una selecció dels espectacles amb funció especial de cap d’any per entrar al 2017 brindant al teatre:

'El despertar de la primavera': rebel·lió a ritme de rock al Teatre Gaudí

'El despertar de la primavera': rebel·lió a ritme de rock al Teatre Gaudí

11 Novembre 2016

Marc Vilavella dirigeix El despertar de la primavera, un musical pop rock sobre l’amor adolescent, l’abús de poder i la incomprensió amb 15 actors i 7 músics a l’escenari. L’obra, basada en el text de Frank Wedekind, es podrà veure del 14 de novembre al 8 de gener al Teatre Gaudí.

Hay que ser usuario de Teatre Barcelona
¡Únete, es gratuito! Ya somos más de 80.000

¿Ya estás registrado?

He olvidado la contraseña

Crear usuario

Información básica sobre protección de datos: Responsable: Escenes i Publics, SL. Finalidad: desarrollar su actividad comercial, cumplir las contrataciones realizadas por los usuarios y remitir comunicaciones comerciales personalizadas en base a un perfilado a los usuarios (en caso que nos autoricen a ello). Legitimación: Consentimiento del interesado. Destinatarios: Escenes i Publics, SL y proveedores legitimados externos. Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos, así como otros derechos como se explica en la información adicional. También se puede instar reclamación ante la agpd.es.