No renunciar a viure

El declive

El declive
03/11/2018

Després de l’èxit de “El loco de la camisa”, Nelson Valente torna a conquistar al públic català amb “El Declive”, una tragicomèdia que ens porta a reflexionar sobre el valor de la nostra llibertat, el desgast emocional en les nostres relacions, i les obligacions que ens hem anat adquirint al llarg dels anys.

Un diumenge qualsevol. Dos matrimonis madurs, en Tito (Enrique Amido)i la Susana (Cristina Pachi Molloy) i l’Antonio (Carlos Rosas) i la Nelly (Lide Uranga) es reuneixen per esmorzar. Són amics des de fa anys. Mentre elles xerren de tot i de res, l’Antonio mata el temps fent feinetes de casa. Arriba en Tito. Xerren. De cop i volta la Nelly proposa de fer un dinar plegats. El Tito té altres plans, i no els vol canviar. El que fins aleshores era una trobada amigable es converteix en una autèntica batalla campal, on les misèries i conflictes interns de cadascun d’ells surten a la llum.

Quatre maneres de viure i entendre la vida. Hi ha el que es conforma, el que creu que tot està bé, el que somia amb allò que va ser i ja no és, i el que encara creu que pot recuperar el temps perdut.

“El Declive” és just aquell instant en que un pren consciència de la temporalitat de la vida, moment en que sorgeixen preguntes, dubtes, inconformitats, retrets i angoixes. És mirar enrere i fer-se preguntes. És replantejar-se el futur. És no conformar-se ni renunciar. És viure intensament fins l’últim instant.

Nelson Valente torna a convertir una situació del tot quotidiana de la vida real, com pot ser la crisi personal d’un home davant l’etapa de transició que va de la maduresa a la senectut, en una obra teatral. I ho fa al més estil humor argentí, a un ritme ben mesurat i amb personalitat. Un humor que es basa en la paraula i amb aquella capacitat innata que tenen els argentins de riure-se’n de tot utilitzant un llenguatge propi, graciós i enginyós, confrontatiu i dual, amb doble sentit, barrejant desgràcia amb humor.

 

Una proposta del tot imprescindible!!!

← Volver a El declive

¡Enlace copiado!