El que representa l’acollida d’un nen per a dues famílies

Dos familias

Dos familias
14/02/2017

La Sala Porta4 ha programat DOS FAMILIAS durant els diumenges del mes de febrer i segons ens van comentar, al mes de maig es representarà també a La Vilella. Per poder tirar endavant el projecte José Pascual Abellán, va impulsar la creació de la nova companyia “Dos familias”, formada pel mateix Abellán, l’actriu Annabel Totusaus, els actors Pau Sastre i Eduardo Telletxea i el director Sergio Arróspide. L’estrena oficial la va acollir la desapareguda Sala Trono, de Tarragona, a l’abril de 2016, on va obtenir un gran èxit de públic i crítica.

Una peça de les que arriben al cor, pel text i per unes interpretacions tan convincents que hem acabat plorant amb els protagonistes i ens ha permès posant-se en la pell de tots tres, ara amb un, ara amb l’altre. Un text que ens parla de les implicacions emocionals que l’acollida d’un nen representa per a les dues famílies: la dels pares biològics i la dels pares acollidors. Un text que va ser elaborat després d’un treball d’investigació al voltant del tema mitjançant la col·laboració de famílies i associacions que treballen amb nens d’acollida.

DOS FAMILIAS ens parla d’un nen de dos anys, en Lluís a qui el seu pare biològic no coneix, en Miquel va ser apartat del nen en néixer per problemes amb les drogues i amb l’alcohol. La mare del nen va morir sense conèixer el seu fill. Ara, en Miquel, ha recuperat el control, ha deixat de beure i drogar-se i vol recuperar al seu fill. Té molta por. Se sent insegur. Però ho desitja de tot cor. La seva alegria és desbordant quan li comuniquen que li tornen la custòdia del nen i que el podrà recollir l’endemà.

La Cristina i en Marc són els pares d’acollida d’aquest nen al qual han cuidat com si fos fill propi. Reben la notícia de què el pare biològic ha recuperat la custòdia i per tant han de deixar anar al nen. Tenen molta por. Es neguen a acceptar de bon grat aquest fet.

Tots tres al llarg de la representació faran un gir de 180 graus respecte a la seva primera reacció. La trobada entre tots tres es tensa i aporta algun moment còmic al gran drama que estan vivint.

Unes grans interpretacions. Una gran direcció. Un magnífic text. Una gran nit de teatre. Una producció que es mereix un gran recorregut a les sales de Teatre de tot Catalunya.

Si desitgeu llegir la valoració original sencera, només heu de clicar AQUÍ

← Volver a Dos familias

¡Enlace copiado!