100 minuts amb la boca oberta

Dimitris Papaioannou: The Great Tamer

Dimitris Papaioannou: The Great Tamer
03/07/2017

Espectacular arrencada del Festival Grec. La primera gran estrena internacional, The great tamer, deixa el llistó ben alt.

Dimitris Papaioannou (Atenes, 1964) és un artista visual que ha acabat viatjant a les arts escèniques per dedicar-se, com a coreògraf, director i intèrpret, a la dansa més experimental i el teatre físic. No ha abandonat, però, la seva formació d’origen. Les seves propostes són completament evocadores, com una pintura que cobra vida -explica que va començar concebent-les com si fossin un còmic, a través d’storyboards, i ara ho fa a partir d’esbossos- i d’una imaginació desbordant.

The great tamer està ple d’il·lusionisme i fantasia, erotisme, sensualitat i contorsionisme. L’escenografia i els 10 ballarins es fonen en unes escenes gairebé pictòriques de gran poètica que, a més, penetren al públic de manera directa. Lluny de pretendre donar un missatge clar i mastegat, però, cada espectador s’endú les seves pròpies idees i sobretot sensacions al voltant de la condició humana, la cerca dels orígens i un cert desconcert de la societat actual.

Si bé és cert que hi ha algun moment reiteratiu i alguna escena que es podria haver retallat, estem davant d’un muntatge d’alta volada, hipnòtic, sorprenent, amb una posada en escena excel·lent i uns intèrprets que es mouen amb una gran plasticitat i delicadesa. Els qui tinguin la sort de tenir entrada (al Mercat hi ha cua per apuntar-se a la llista d’espera) el recordaran durant molt de temps.

← Volver a Dimitris Papaioannou: The Great Tamer

¡Enlace copiado!