Nos quisieron enterrar, pero no sabian que eramos semillas

Desaparecidos#43

Desaparecidos#43
20/02/2018

Amb aquest durissim espectacle, la companyia italiana Instabili Vaganti vol donar veu al dramàtic esdeveniment sobre els 43 estudiants de Ayotzinapa desapareguts en Iguala, a Mèxic el 26 de setembre del 2014. Ho fan partint de la pròpia recerca i experiència de treball en Mèxic, Uruguai i Argentina i els testimoniatges i experiències dels estudiants i artistes involucrats en la fase mexicana del projecte internacional MEGALOPOLIS creat i dirigit per la pròpia companyia.

Es tracta d’una performance amb dramatúrgia formada per paraules, acció física, cançons, peces de roba i fotografies. Una acció de protesta que vol treure a la llum la realitat de les desaparicions que dia a dia tenen lloc a Mèxic i altres països d’Amèrica Llatina. Una desaparició cada dues hores és quelcom mes que una dada, és una constatació de la nostra fragilitat i la nostra incapacitat de reacció davant d’aquests fets.

Una obra que exalta la llibertat d’opinió, d’expressió, de pensament, llibertats retallades arreu del món i, cada cop més, a casa nostra.

Una proposta artística que vol demostrar que la globalització i les xarxes socials han de servir també per sensibilitzar l’opinió publica, per obligar a mirar allò que no volem veure, per forçar la investigació dels delictes, per reclamar justícia.

Tot plegat per donar sentit a la frase «Nos quisieron enterrar, pero no sabian que eramos semillas«.

Instabili Vaganti va ser fundada en 2004 per la directora i actriu Anna Daura Dorno, que també dirigeix i interpreta aquesta peça, i per l’actor Nicola Pianzola. La companyia es caracteritza pel treball de recerca i experimentació del teatre físic i per la internacionalització dels seus projectes,

DESAPARECIDOS #43, amb dramatúrgia d’Anna Dorno i Nicola Planzola, ha estat interpretat per ells dos i Armida Pieretti. Una performance que ens ha fet posar la pell de gallina. Una posada en escena forta i culpabilitzadora. Un cara a cara amb una realitat que, sovint, preferim no veure.

La nostra valoració és de 8 sobre 10

Per veure la ressenya original, només cal clicar en aquest ENLLAÇ

← Volver a Desaparecidos#43

¡Enlace copiado!