Un Shakespeare amb música de Lluís Llach

Dagoll Dagom: Maremar

Dagoll Dagom: Maremar
18/09/2018

Fa cosa d’un mes vaig poder assistir a un passi de “Maremar”, el nou musical de Dagoll Dagom, al Teatre La Sala de Rubí. Fotògrafs, enregistradors de vídeo , l’Anna Rosa Cisquella, en Joan Lluís Bozzo i Jofre Borràs (director i ajudant de direcció), els tècnics de so i il.luminació. L’Ariadna Peya (direcció coreogràfica i de moviment), marcant els tempos i moviments dels actors.

La sorpresa va ser majúscula, aquest musical prometia. Com no volia esperar-me fins el dia de l’estrena, que serà d’aquí poc al Teatre Poliorama , vaig comprar entrades per la prèvia que es feia al mateix Teatre La Sala.

Només us diré que el teatre era ple de gom a gom. Entrades exhaurides !!!

Si l’assaig va ser brutal. que us haig de dir del muntatge acabat…Pell de gallina, emoció. Només us diré que al final vam acabar tot el públic dempeus aplaudint durant força estona.

“Maremar”  és una adaptació en format musical a partir de la traducció de Salvador Oliva d’una de les obres menys conegudes de W.Shakespeare, “Pèricles, príncep de Tiro

La història de “Pèricles, príncep de Tiro” és una gran metàfora sobre la vida. Una història de pèrdues, d’esperança i retrobament.

Tot està cuidat al detall: la posada en escena, el vestuari, les coreografies, les cançons,… És un espectacle que requereix d’una elevada exigència musical, coreogràfica i teatral. Des del meu punt de vista les coreografies, el moviment i els quadres, juntament amb les cançons a cappella, són el que enriqueix aquest muntatge.

La companyia estarà formada per 9 joves actors i actrius. Tots canten i ballen. Tots interpreten a més d’un personatge tret d’en Roger Casamajor (Péricles). Mercè Martínez (Diana i Alcavota), Marc Pujol (Cleon, Simonides, Mariner i Pirata), Anna Castells  (Filla de Antíoc, Licórida, Dama, Pescadora, Cortesana, Noble i Pirata), Aina Sánchez (Thaïsa i Dionisa), Marc Soler (Thaliard, Lisímac, Noble, Pescador, Cortesà i Criat), Elena Tarrats (Nena i Marina), Marc Vilajuan ( Helicá, Cerimon, Arlot i Cortesà)i Cisco Cruz (Antíoc, Leoní, Pándar, Senescal, Noble, Pescador, Mariner i Caballer).

L’Andreu Gallén (director musical), ha fet una feina extraordinària adaptant i creant la música d’aquest musical, inspirant-se en les cançons i melodies de Lluís Llach. Cançons que molts de vosaltres de seguida reconeixereu, amb la particularitat que són interpretades a cappella pels propis actors sense orquestra ni acompanyament (només hi ha percussió en algun dels temes, i els toquen els mateixos actors). Us ben asseguro que en més d’una cançó us emocionareu, tant per les lletres, com per el nivell vocal de tots els intèrprets, sobretot pel que fa a les veus femenines. “Corrandes d’exili” , ”Un núvol blanc”, “Cant de l’enyor”, “Madame (Ningú sabia el seu nom)”,” I si canto trist”, “Maremar”, “Cançó a Mahalta”, “Abril 74” …són alguns dels títols dels dotze temes que podreu escoltar al llarg del musical. BRUTAL !!!

Són moltes les raons que porten a la gent a migrar: les guerres, la persecució, les violacions de drets humans, la desigualtat, la pobresa o el canvi climàtic. “Maremar” és un homenatge a totes aquelles persones que fugen del seu país d’origen, arriscant la seva vida en busca d’un lloc segur i un futur millor. “Maremar” parla del drama dels refugiats i exiliats. “Maremar” és esperança, força, poesia i emoció. Vida i mort.

 

← Volver a Dagoll Dagom: Maremar

¡Enlace copiado!