Qui és la Liza Minelli?

Virginia Martínez: Close to Liza

Virginia Martínez: Close to Liza
17/04/2017

 

“Close to Liza” és un espectacle íntim i proper. Un recital dramatitzat en petit format on en Xavi Casan s’encarrega de la direcció artística, Dani Campos de la direcció musical i la Virgínia Martínez posa veu a un ampli repertori de cançons de Liza Minelli, una icona indiscutible dels musicals i de la música de cabaret.

 

Si fa uns dies m’haguéssiu preguntat qui és la Liza Minelli?, us hagués contestat: la filla de l’actriu Judy Garland i el director de cinema Vincente Minnelli, i la protagonista de “Cabaret” i “New York, New York”

 

L’essència. La seva infància.

S’apaguen els llums. Dins una de les habitacions del Maldà s’escolta la veu de la Virgínia Martínez cantant a capella “Over the rainbow”, una balada de la pel.lícula “El mag d’Oz” que va cantar Judy Garland, i que simbolitza els desitjos i els somnis de la gent.

El llegat.

La següent cançó “I Love a Piano”, és una cançó d’Irving Berlín, de la pel·lícula “Desfile de Pascua” que va cantar Judy Garland, i que anys més tard interpretaria Liza Minelli en un homenatge a la seva mare.

L’amor i el desamor

Un dels moments més emotius ha estat quan he escoltat la cançó “Quiet love”, tota una declaració d’amor que ha aconseguit emocionar-me.

Icona gai  

“What makes a man a man?” d’Aznavour és un cant a la llibertat sexual.

Què fa home a un home?

“Where I am nude from head to toe

After stripteasing

Each night the men look so surprised

I change my sex before their eyes

Tell me if you can

What makes a man a man”

 

Amor pels musicals

La veritat és que he gaudit escoltant cançons tan conegudes com “Mein Herr”, “Cabaret”,  “New York, New York“, «Maybe this time”,” o “The Singer”, però també perquè he descobert d’altres que m’eren del tot desconegudes com “The Money Tree”, ”Quiet love”, ”The day after that” o “My own space” que m’han posat la pell de gallina.

 

Si espereu veure en la Virgínia Martínez una imitació de la Liza esteu molt equivocats. «Close to Liza» no va de imitacions, sinó d’apropar-nos a la figura i persona que ha estat i és Liza Minelli.

No ha calgut vestits amb lluentons, ni coreografies de cabaret, la Virgínia amb la seva veu i la seva presencia escènica ha sabut transmetre l’essència de la Liza més enllà del que tots en coneixem.

 

Si ara em pregunteu qui és la Liza Minelli?, us diré que a part d’una gran artista és una dona amb un cor enorme. Una supervivent a l’èxit i al fracàs, a les addiccions , a l’amor i al desamor. Una lluitadora.

 

 

← Volver a Virginia Martínez: Close to Liza

¡Enlace copiado!