Els nanos bocabadats davant d’un espectacle de dansa

Cia. Roberto G. Alonso: Zaquizamí

Cia. Roberto G. Alonso: Zaquizamí
27/03/2017

Segons podem llegir en el diccionari, la paraula zaquizamí, provinent de l’àrab, fa referencia a una golfa o última cambra d’una casa, habitualment sota teulada. Un espai on es guardaven els objectes en desús. I aquesta és l’escenografia que ens trobem en la Sala Tallers del TNC, unes golfes que momentàniament s’han quedat a les fosques, els nens que hi jugaven han marxat i és aleshores que els ninos tornen a la vida. Un armari amb tres prestatges, un gran bagul i moltes capses plenes d’andròmines.

L’espectacle infantil i familiar ZAQUIZAMÍ ha arribat al TNC després d’una gira per Catalunya i Espanya amb més de 50 representacions i de participar en nombroses fires i festivals com Fira Mediterrània de Manresa 2015, FETEN 2016, La Mostra d’Igualada 2016 i FIT 2016 de Cerdanyola del Vallès.

Una coreografia magníficament ajustada, amb uns moviments d’una sensibilitat extraordinària on la música i la il·luminació encaixen perfectament, un vestuari molt acolorit i vistós que fan les delícies de tots. Els ballarins entren i surten de l’espai escènic per dues vies, l’armari que en obrir-lo s’omple de llum i color i el bagul. El canvi de vestuari a cada escena és senzillament vertiginós i pensem que els ballarins deuen anar de corcoll entre escena i escena perquè canvien fins i tot calces i mitjons….

I hem pogut contemplar una ballarina coixa que ajudada per un saltimbanqui maldestre pot pujar sobre les puntes i ballar, o la funàmbula que tot i ser cega és capaç de creuar el cable sense por. I els nens han pogut veure els personatges dels seus llibres preferits. Imaginació, il·lusió, màgia, un somni fet realitat dalt l’escenari.

Si desitgeu llegir la valoració sencera, nomès heu de clicar AQUÍ

 

← Volver a Cia. Roberto G. Alonso: Zaquizamí

¡Enlace copiado!