Quan ja no queda res

Abans

Abans
10/03/2016

Abans neix a partir de Jo abans sortia més, un monòleg que Daniel J. Meyer havia escrit personalment per l’actriu Laia Pallejà. Part d’un projecte solidari per recollir roba per a gent necessitada, es va estar representant pel carrer i cases particulars. Ara la podeu veure representada en dos indrets de les Galeries Maldà.

Abans és una obra que reflecteix la crua i dura realitat que viu moltíssima gent en aquests moments. Gent de qualsevol estatus social, com és en el cas de la protagonista d’aquesta història, la Laia, una noia d’uns 30 anys, que ha acabat vivint al carrer i remenant contenidors per poder sobreviure.

Una noia amb una motxilla i un violí ens pregunta si pot mirar la roba que hem portat per la donació. Amb una certa timidesa i fins i tot diria una mica avergonyida davant les nostres mirades, la Laia ens comença a explica com i en quin moment va canviar radicalment la seva vida.

La Laia era una noia com qualsevol altre de la seva edat, sortia a prendre copes amb les amigues, estudiava a la facultat, estudiava anglès i música, treballava per poder-se pagar les seves coses… Ens explica que té un germà més petit que ella, que es diu Marc (Marc Pociello), però que fa temps que no es veuen. Ell és l’únic motor que la fa seguir endavant.

Tot canvia quan mor el pare. La mare al cap de poc es queda sense feina, entra en una depressió i l’economia de la casa comença a trontollar… Al cap d’uns mesos, la vida de la Laia i en Marc canvia. Mentre la Laia intenta sobreviure com pot a Barcelona, en Marc troba feina a Escòcia i marxa. Han passat tres anys i no en saben res l’un de l’altre.

El destí farà que es retrobin, però tot i que s’estimen i es necessiten, res pot tornar a ser com abans, cadascun ha triat el seu destí, hi ha les ferides que no s’han tancat i recordar moltes vegades és dolorós.

La Laia no tan sols ha perdut el seu món material sinó també el seu món emocional.

–A mi el final m’ha deixat descol·locada. No em quadra que el personatge d’en Marc sigui una persona tan egoista i sense sentiments. He marxat a casa amb un mal regust de boca.

–Les interpretacions han estat molt convincents, sobretot la Laia Pallejà que ha estat impressionant.

–L’espai escènic es desenvolupa entre les Galeries Maldà (per on es mou la Laia) i un local dins les galeries (l’apartament d’en Marc). El fet que l’obra es desenvolupi per les Galeries del Maldà, tampoc no és casualitat. “Per explicar aquesta història era important per nosaltres eliminar l’artifici teatral, evitar el distanciament i poder parlar al públic de tu a tu”, explica Daniel Meyer.

–En ser una obra itinerant, us aviso que el públic resta dempeus o assegut a terra durant tota la funció.

–Per últim, dir-vos que no us deixeu de portar alguna peça de roba per donar; abans de començar la funció, Descartable Teatre fa una recollida de roba destinada a diverses entitats socials. Aquestes peces de roba també formen part de l’espectacle.

 

← Volver a Abans

¡Enlace copiado!