El retorn d’un Musical mític

Cabaret, el musical

Cabaret, el musical
27/09/2017

Hem començat la setmana, aquest dilluns amb un espectacle de Teatre Musical que desitjàvem molt veure, CABARET, un Musical mític que tots tenim al cap a partir de la pel·lícula on Liza Minnelli ens va deixar fascinats. Teníem moltes ganes de veure aquest Musical en directe a la nostra ciutat, però hem entrat al Teatre Victòria amb una certa recança, perquè creiem que és dificilíssim intentar estar a un nivell similar a la pel·lícula que tothom coneix i que molts venerem.

Aquesta producció va ser estrenada al Teatro Rialto de Madrid a l’octubre del 2015 on va obtenir un gran èxit, amb 9 mesos en cartell; després ha fet gira per diverses ciutats de l’estat espanyol i ara arriba a Barcelona amb canvi de protagonistes, amb Ivan Labanda i Elena Gadel; farà temporada a la nostra ciutat segurament fins al febrer del 2018. Llàstima que no s’ha aprofitat per fer una versió en català.

Un punt que creiem s’ha de valorar molt positivament és el fet de que en aquest cas la música està interpretada en directe i a més a més sona força bé; això és una «rara avis» de les franquícies madrilenyes que ens arriben a Barcelona, ja que sovint ens arriben amb la música enllaunada.

Una posada en escena atractiva, amb una escenografia que intenta apropar-nos aquell cabaret força tronat del «Kit Kat Klub» de Berlín al començament dels anys 1930; l’orquestra situada a un nivell superior de l’espai escènic principal i en tot moment a la vista dels espectadors. Veiem com l’escenari es va transformant del local del Cabaret, pensió dels protagonistes, vagó de tren o botiga de queviures.

Creiem que un dels grans encerts d’aquesta versió és la magnífica interpretació d’Ivan Labanda com a mestre de cerimònies, que contrasta amb una actuació feble i no massa creïble, de la que hauria de ser la principal protagonista d’aquest musical, interpretat per Elena Gadel. Potser com dèiem al principi, és molt difícil intentar apropar-se mínimament a l’actuació de la grandíssima Liza Minelli, la que tots tenim en la nostra memòria i això jugui en la seva contra.

En canvi, creiem que la majoria de les interpretacions dels papers més secundaris, són de força qualitat, així com les coreografies que veiem durant la representació.

La suma de tots els factors que componen aquesta producció que ja hem comentat, orquestra en directe, posada en escena, coreografies i la majoria d’interpretacions, aconsegueixen que l’espectador gaudeixi durant 2 hores i mitja d’un Musical mític i recordi cançons emblemàtiques com Willkomen, Cabaret, Money Money…. que ja formen part de la història dels Musicals.

Nosaltres hem vist una de les funcions prèvies i per tant caldria potser esperar a l’estrena oficial, ja que segurament el rodatge d’aquestes funcions, aconsegueixin millorar algun dels aspectes que ara no ens han acabat d’agradar.

La nostra valoració és positiva en termes generals i creiem que es tracta d’una de les propostes que els amants d’aquest gènere no s’hauria de perdre de cap de les maneres.

Per veure l’apunt original, només heu de clicar AQUÍ

← Volver a Cabaret, el musical

¡Enlace copiado!