Un text colpidor, oníric, fort, bestial i brutal

Wajdi Mouawad: Boscos

Wajdi Mouawad: Boscos
09/04/2017

Sabíem de la complexitat de la trama i de la particular habilitat de l’autor, Wadji Mouawad en simultaniejar en una mateixa escena diferents èpoques i llocs, o el mateix personatge en diferents edats …. Malgrat la preparació, i l’ajuda de l’esquema penjat a una de les parets de la biblioteca, hem de reconèixer que costa molt no perdre’s en l’intricat laberint d’històries sobreposades.

BOSCOS forma part de la tetralogia La sang de les promeses de l’autor libanès Wadji Mouawad, i era l’única que faltava representar en un escenari a Barcelona, després d’Incendis (2012), Litoral (2013) i Cels (2014).

Oriol Broggi és el director d’aquest text que ha traduït Cristina Genebat. Amb un gran repartiment, amb un text colpidor, oníric, fort, bestial i brutal. De nou, una reflexió poètica entorn al mal, a les guerres i a la història (trista història) d’Europa…. i a aquests llaços de sang que són ineludibles i destructors. Aquest cop concentrant-nos a l’Europa actual, a partir de la seva història i les guerres del segle XX, la primera i la segona guerra mundial.

La Loup, extraordinària i joveníssima Clara de Ramon, es veu «obligada» a investigar en la història de la seva nissaga en morir la seva mare, Aimée. Acompanyada d’un paleontòleg, Ramon Vila, seguirà, enrere en el temps, la petjada de la seva nissaga trobant una seqüència dolorosa d’amors impossibles que la porten d’Odette a Hélène, a Leonie, a Ludivine, a Sarah, a Luce i finalment a Aimée i a ella mateixa.

Una posada en escena molt encertada, un escenari ple de fulles i olor de bosc i de terra, unes projeccions sobre la paret recoberta de negre on a estones es recrea el bosc de les Ardenes, el lloc on l’Albert Keller ha decidit construir el seu món, el seu paradís perdut, amb l’Odette, embarassada i rebutjada pel pare de l’Albert.

Onze actors intervenen interpretant 40 personatges. Gairabé tots ells ens han ofert unes interpretacions magnífiques.

Si voleu llegir la nostra valoració original sencera, només heu de clicar AQUÍ

← Volver a Wajdi Mouawad: Boscos

¡Enlace copiado!