“De l’amor a l’odi, i de l’odi a l’amor, hi ha només un pas”

Amorodioamor

Amorodioamor
01/04/2017

Dins el VII Cicle de Companyies en Xarxa, la Romería Producciones presenta el seu primer espectacle, “Amorodioamor” en el Tantarantana Teatre.

 

“Amorodioamor” neix de la idea de construir un espectacle a partir de la conjugació de l’amor amb les emocions. I ho fa mostrant-nos les diferents etapes per les que passa una relació d’amor i quines són les nostres emocions dins aquesta relació.

 

María Miguel a part de ser-ne l’autora, també és l’actriu que interpreta al personatge de la Greta. Una feina excel·lent on l’actriu mostra el gran ventall d’emocions per les que passa la protagonista. Emocions que transiten mitjançant la paraula, la dansa, els audiovisuals, la poesia de Benjamín Prado i la composició musical d’Iñaki Rubio. Tot sota la direcció de Coralia Ríos, que n’ha fet d’aquest espectacle una petita joia.

 

Tot i que es tracta d’un monòleg, l’actriu es troba acompanyada per cinc espectadors durant tota la representació.

 

Què es l’amor?, ens pregunta Greta. La pregunta sembla per un moment quedar-se en l’aire acompanyada del buit.

Greta s’acosta a la gent del públic i torna a pregunta, Què es l’amor per tu?

La gent tímidament respon: un sentiment, una atracció sexual, respecte, confiança, essència del bé i el mal, benestar, força, pau, tranquil·litat, entrega, un misteri, llibertat, donar sense esperar… Per mi es vida, il·lusió, confiança, respecte, acceptació.

 

Greta està sola, trista, enfadada, dolguda… acaba de trencar amb la seva parella. La ràbia s’apodera d’ella i necessita canalitzar-ho.

Entre música, ball i cava, Greta comparteix amb nosaltres els seus somnis, les seves pors, les seves mancances, la seva alegria, la seva historia d’amor, la relació amb els seus pares, les adversitats i frustracions no superades.

 

Greta volia ser ballarina i balla.

Greta canta.

Greta recorda.

Greta plora, i riu, i crida, i s’enfada, i cau, i s’aixeca.

Greta finalment es troba.

 

Hi ha molts tipus d’amor. L’amor dels pares i de la família, l’amor de parella, l’amor a la vida, però per poder gaudir realment de tots ells hi ha d’haver el més important de tots,  l’amor a un mateix.

 

“Amorodioamor” ens parla d’autoestima, d’acceptació, de confiança en un mateix per ser capaç de superar qualsevol conflicte. De que és possible superar els moments dolorosos i continuar el nostre camí si ens estimem a nosaltres mateixos.

“Amorodioamor” ens ensenya a saber valorar els nostres mèrits, respectar els nostres límits i acceptar allò que no podem canviar, i a lluitar per tot allò que sí podem modificar. D’aquesta manera l’amor que es va convertir en odi tornarà a transformar-se en amor. Amor odio amor.

 

***1/2-****

← Volver a Amorodioamor

¡Enlace copiado!