El silenci d’un poble torturat

Allende

Allende
28/09/2020

Aquest «Allende» és el sisè muntatge de la Companyia Laboratorio Teatro. I com l’espectacle que vaig veure crida l’atenció la forma artesanal en què cuiden cada aspecte de l’espectacle.

S’ha de dir que l’obra no ens parla d’Allende completament. Ens parla de parts de la vida d’Allende a vegades en forma de salts i converses, però tenim en primer pla la denúncia d’aquelles veus que es van tancar a força de cops. Dels desapareguts, dels torturats, de la tortura d’un poble per criticar a un dictador.

La repressió de l’Estat Xilè i les accions del poble la veiem a escena en diferents moments. No falta les projeccions del poble en diferents moments per donar més força en alguns moments. Igual que la música que ens acompanya i es canta durant la funció. En aquest cas podem veure i escoltar al cantautor Victor Jara un dels xilens torturats i assassinat pel dictador.

En el mateix veiem que les dones són víctimes de la violència de gènere pels torturadors d’aquesta dictadura. Però part d’aquesta violència també la pateix el col·lectiu LGBTQIA en una part aplaudida a l’escenari per aquesta denúncia a vegades silenciada. Molts parlaran de discriminació, de repressió o de tortura.

He sortit fascinat com l’altra vegada. Com he indicat a l’inici cuiden cada aspecte de l’espectacle, com el fet dels focus moguts directament per part de l’equip i les imatges i vídeos que podem anar apreciant durant la funció. Totalment recomanable en la meva opinió. No deixeu l’oportunitat de veure aquesta obra. Podeu veure la resta de la meva opinió sobre «Allende» al següent enllaç

Primer de tot he de comentar que segons la meva opinió em va agradar molt aquest espectacle. I he dubtat entre un 4 o un 5, però com no hi ha possibilitat de votar un 4.5 de moment, tampoc veig lògic votar-la amb un 5. Però tal com veure-ho si llegiu l’opinió és molt recomanable.

← Volver a Allende

¡Enlace copiado!