Una proposta divertida, que hauria pogut arribar molt més enllà

A tots els que heu vingut

A tots els que heu vingut
14/04/2017

Una entretinguda història escrita per Marc Rosich, per encarreg del TNC. Tal com ens va explicar a la roda de premsa, en aquell moment feia molt poc que havia esclatat «el cas Pujol» i va pensar que aquest podia ser el fil conductor de la seva proposta.

La Magda Casals de Clarà, un paper fet a mida per a l’extraordinària Mercè Aránega, és una dona de la burgesia que viu en un pis de l’Eixample de Barcelona i que s’ha quedat vídua fa molt poc. Ella és mestressa de casa i el seu marit era un comercial de l’Enciclopèdia Catalana.

Hem trobat un pèl exagerada i ridiculitzant la forma en què es presenta el «procés», amb la preparació de l’onze de setembre; potser és el punt que menys ens ha agradat, ja que des del nostre punt de vista s’han volgut manipular i ridiculitzar sentiments que compartim molts catalans, és a dir, voler esdevenir un estat lliure, fora de la mediació d’un estat que ens menysprea culturalment i ofega econòmicament.

Entenem que es tracta simplement d’una visió irònica del director, però en aquest punt creiem s’hauria d’haver profunditzat el problema d’una manera molt més seriosa. En el procés català, no tot són iaies convergents que s’han deixat entabanar per un determinat polític, perquè darrere d’aquest moviment pacífic, hi som moltes persones que ens l’hem jugada de valent i ens la continuarem jugant en el futur per aconseguir el que creiem és just.

Un homenatge indiscutible a la Núria Feliu que acompanya en tot moment a la nostra protagonista, que es declara una fervent admiradora de la cantant i de les lletres de les cançons que interpreta.

Bones interpretacions i una escenografia d’en Sebastià Brosa, realment espectacular on tots els detalls d’un pis de l’Eixample de «davants i darreres» ha quedat perfectament reflectit. Fins i tot les rajoles del terra que en un primer moment estan amagades sota el parquet.

A banda de tot el que hem comentat, que no ens ha acabat de fer el pes, potser per l’aparent diferència d’ideològica amb l’autor, hem de reconèixer que ens vàrem divertir de valent.

Si voleu llegir la nostra valoració sencera, només heu de clicar AQUÍ

 

← Volver a A tots els que heu vingut

¡Enlace copiado!