Todo lo que necesitas para ir al teatro

Tell me on a Sunday (Diga-m’ho en diumenge)

Tell me on a Sunday (Diga-m’ho en diumenge)

Un monólogo musical sobre la búsqueda del amor a través de una de las mejores partituras de Webber.

Un musical de un solo acto que cuenta la historia de una chica inglesa que viaja a Estados Unidos buscando el amor. Sus aventuras amorosas empiezan en Nueva York, pasando por Hollywood y finalmente retornando a Manhattan.

Valoración colaboradores

Valoración espectadores
 • Hebert
  Hebert
  12345

  En resum, que ha quedat llarg: no només en diumenge, digues-m’ho cada dia. De fet, quan més hi vaig, més repetiria.
  Com dirien al cinema, dels creadors de –com l’enyoro- “Dies Normals” (Ferran Guiu, Marc Gómez i Joan Comaposada) arriba ara “Tell me on a Sunday”. Tothom coneix a Webber, molts li retreuen (¡) la seva comercialitat, però en realitat, no és un autor gaire programat per aquí. Aquesta no és una obra fàcil. No ho va ser la seva creació, amb un (altre) desacord entre compositor i lletrista inicial (Rice, qui tenia massa al cap escriure per a l’Elaine Page, amb qui tenia una relació). A més, es una obra curta, per a un sol personatge, totalment cantada (que em pirra), minimalista gairebé considerant l’autor i que finalment es va ajuntar amb una altra obra d’ALW (Variations) per crear un espectacle híbrid, “Song and Dance”.
  Més dificultats: no és un musical “facilón” sinó la història d’una noia anglesa als USA a qui veiem una i una altra vegada ensopegar amb la mateixa pedra de relacions que no acaben (ni comencen?) bé en un procés gens lineal d’autoconeixement, fins i tot vorejant la tragèdia. Canta a les seves parelles, a les ruptures, a sí mateixa, a la família… sense que veiem a cap altre personatge.
  No és només una successió de cançons sinó que cadascuna exigeix una interpretació diferent (n’hi ha de fosques, satíriques, passionals, divertides, romàntiques, dramàtiques…), en un carrusel d’emocions continu.

  La Lu Fabrés (chapeau!) s’enfronta, i per mi, se’n surt, a aquesta exigència enorme i aconsegueix que un personatge que no té perquè caure especialment simpàtic ens sigui proper gràcies a la seva interpretació. També, quina força -i no només vocal-, aconsegueix no quedar ofegada per la música en directe (gràcies, gràcies!!!) en un espai tan petit. Tres músics que sonen d’allò més bé, amb una partitura molt ben arranjada, que ha aconseguit que no soni tan tan ‘80s com l’original i (mania meva) que fins i tot m’agradi el saxo. Menció apart al disseny d’il·luminació (de vegades oblidem quant aporta) i una escenografia mínima i precisa. A youtube hi ha una versió del muntatge amb Sarah Brightman a Londres. Cert, té més de 30 anys, però es veu pobra comparada amb aquesta.

  Només trobo a faltar una cosa: un bis amb Take that look off your face, una cançó que m’enamora des de fa anys, especialment cantada per la Marti Webb (els coros, sí, quecos a matar de l’original, ja els posaria jo al meu cap).

  22/08/2017
Hay que ser usuario de Teatre Barcelona
¡Únete, es gratuito! Ya somos más de 80.000

¿Ya estás registrado?

He olvidado la contraseña

Crear usuario

Información básica sobre protección de datos: Responsable: Escenes i Publics, SL. Finalidad: desarrollar su actividad comercial, cumplir las contrataciones realizadas por los usuarios y remitir comunicaciones comerciales personalizadas en base a un perfilado a los usuarios (en caso que nos autoricen a ello). Legitimación: Consentimiento del interesado. Destinatarios: Escenes i Publics, SL y proveedores legitimados externos. Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos, así como otros derechos como se explica en la información adicional. También se puede instar reclamación ante la agpd.es.