Sudado

Sudado

En Sudado, un restaurante peruano del Abasto se realizan las últimas remodelaciones a petición de Percy, su dueño. Dos obreros, Ricky, argentino y Lalo, peruano, trabajan para la constructora que ahora usa Alejo, hijo del antiguo amo de la empresa que murió hace una semana. Es el primer día de trabajo después de la tragedia.

La jornada parece no acabar por la falta de materiales. El trabajo funciona como anestesia para el dolor y el desasosiego que provocan el luto, el desarraigo, la familia, la rutina, la soledad, el deber y los vínculos laborales. Entre la imponente imagen del Machu Picchu, una oficina a medio construir, un fonola y cervezas, la idea de merecer algo mejor surge de manera silenciosa en esta jornada que imprime en ellos una nueva derrota.


Valoración espectadores
 • Josep OS

  Avui si que he gaudit de valent a la Sala Fènix amb aquesta obra mostra de teatre Porteño a càrrec de la compañia argentina El nuevo sainete argentíno i que era la tercera del cicle Pont Aeri. Vull agrair a Moises Romero Coleto que va ser qui a través d’aquest bloc ens la va recomanar. Sudado és un sainet còmic- dramàtic que alterna situacions còmiques amb moments dramàtics però escrit amb tal encert que no fusiona el riure i el plor sinó que els alterna. Un home a la setmana de morir el seu pare, es fa càrrec de l’empresa de construcció que tenia. i en aquest moment entra en contacte amb els dos treballadors un argentí i un peruà. A partir d’aquí es va desgranant tota la trama i a través de curts diàlegs trencats per llargs silencis, però expressats a través de mirades i expressions que transmeten més que les paraules, afloren tots els sentiments tant del patró com dels obrers. Els records de l’immigrant peruà que es refugia en una gran foto del Machu Pichu, l’argentí que relega els seus compromisos socials abans que enfrontar-se al patró i el patró que mostra la seva fragilitat en un dramàtic final trencat de dolor. Magnífica la interpretació dels tres actors Facundo Aquinos, Cristian Jensen i Facundo Livio Mejías que a la vegada són també els autors del text. Us asseguro que és imperdible, però només l’han representat dos dies, encara que encara teniu oportunitat de veure-ho els dies 15 (21h) . i 16 (20h.) en el Teatre Breu, carrer Hort de la Bomba 6, 3, 1ª B. Si aneu no us penedireu

  11/04/2016
 • san
  san

  Divertida obra de esta compañia que esta de gira en nuestro pais.Original y amena.

  09/04/2016