Todo lo que necesitas para ir al teatro

Persones potencialment perilloses

Persones potencialment perilloses

La compañía H.I.I.I.T pesenta Persones potencialment perilloses, una tragedia contemporánea a ritmo de hip hop.

Sinopsis

Negre es un perro potencialmente peligroso que ha mordido la mano de Raquel. Ismael, el hermano de Raquel, sacrifica a Negre sin consultar a nadie. Esto conllevará una serie de mentiras que provocarán el desconcierto dentro del núcleo familiar. Imaginemos un perro sacrificado en medio del bosque y privado de sepultura. Un perro potencialmente peligroso que no tiene la oportunidad de expresarse y argumentar su enojo.

El arma del fascismo es señalar el extraño como peligroso para generar miedo y así poder ofrecer seguridad. En esta obra se verá como un animal nos cuenta la historia de una madre que quiere proteger a sus hijos, un hijo que no puede amar y una hija que no conoce la verdad. Verá como la exhumación de un perro muerto hace resurgir la verdad de una casa. La obra aparte de ser una ficción hiperrealista también es un concierto de hip hop en directo. Las canciones funcionan como contrapunto así como funciona el corazón en la tragedia. Estas canciones generan una relación metafórica entre la ficción presentada y la realidad de un país.

Vídeo
Fotos
Valoración colaboradores

Valoración espectadores
  • Victòria Oliveros Layola

    Una obra original que enganxa des del principi. A més, la posada en escena és molt sorprenent, cosa que ajuda a que l’espectador estigui molt més atent a tot el que succeeix sobre l’escenari. Els personatges estan molt defensats per l’elenc d’actors. Tots 4 treballen molt bé i ens mostren a uns personatges versemblants i que bé podrien existir en la nostra realitat. Un espectacle ambicios que combina teatre de text i rap en directe amb cançons interpretades amb força i caràcter per Laura Daza. Molt recomenable. https://gaudintdelteatre.wordpress.com/2019/09/06/persones-potencialment-perilloses/

    16/09/2019
  • Ahir vaig estar al Tantarantana que ja ha iniciat la nova temporada amb aquesta obra que forma part de El Cicló i que ens porta la Companyia Produït per H.I.I.I.T. i que ha escrit i dirigeix Roger Torns. Tot comença quan el gos d’una família mossega a la filla i el seu germà pren la decisió unilateral de sacrificar-lo de forma violenta ja que el considera un perill. Aquest fet fa que aflorin enveges, tensions i mentides que molts d’ells desconeixien en el si d’aquesta família formada per una mare vídua i protectora, un fill que no sap estimar i es veu obligat a tornar amb la seva mare i una filla que el seu únic interès és triomfar com a cantant i el noi d’aquesta que intenta mantenir-se al marge tot i que no ho aconsegueix. Torns ha sabut donar-li a aquest drama familiar, originalitat i dinamisme intercalant cançons a ritme de hip hop amb una encertades lletres al·lusives al tema. Una senzilla però atractiva escenografia per a unes interpretacions de notable per als quatre actors, Romina Cocca, Alex Sanz, Laura Daza i David López, tot i que destacaria Daza que ha compost la part musical i interpreta les cançons. Una molt bona proposta per iniciar la temporada, que no us deixarà indiferents.

    01/09/2019
Artículos relacionados
El Tantarantana inaugura la nueva temporada de El Cicló con 'Persones potencialment perilloses' de Roger Torns

El Tantarantana inaugura la nueva temporada de El Cicló con 'Persones potencialment perilloses' de Roger Torns

28 agosto 2019

El Teatre Tantarantana ha presentado en rueda de prensa el estreno de Persones potencialment perilloses de la Cia. Produït per H.I.I.I.T. (Hàbitat, Distància, Estrip-Tesi). Se trata del primer estreno de […]