Todo lo que necesitas para ir al teatro

Partícules paral·leles

Partícules paral·leles

Partícules paral·les es una obra formada por tres historias entrelazadas, cosidas con un mismo hilo temático: la exploración de las relaciones humanas en el siglo XXI, a partir de nuevas formas sociales, nuevos modelos familiares, y el ritmo frenético y sin pausa al que estamos expuestos en este primer mundo.

El título hace referencia a un fenómeno descubierto por Albert Einstein, llamado quantum entanglement, el cual afirma que existen partículas que, a pesar de estar situadas en puntos muy distantes del Universo, pueden desarrollar un comportamiento paralelo (es decir, un estímulo aplicado a una de ellas tiene un efecto en la otra). Este descubrimiento -observa, pero todavía inexplicado – es uno de los misterios más singulares a los que se enfrenta la ciencia actual.

Valoración colaboradores

Valoración espectadores
 • Aitor Works

  Una molt recomanable experiéncia, interessant plantejament i grans moments interpretatius. Actrius i actors entregats a un format i historia poc habituals

  25/11/2021
 • Lara Aloma

  Ahir vam anar a veure les “Partícules Paral·leles” que tornen al Dau al Sec, després de suspendre funcions just després de l’estrena del darrer 12 de març. Al principi estàvem una mica neguitoses d’anar al teatre i d’haver de passar una estona en un espai tancat, amb mascareta, però la veritat és que van ser dels 90 minuts que més ens han volat en un teatre.

  L’obra ofereix tres peces en una. Tres històries connectades que parlen de personatges que tenen alguna relació entre ells i també amb la tecnologia. Un home a qui l’empresa col·loca un androide de companyia perquè els seus resultats laborals no són els que esperarien d’ell. Dos joves que es relacionen només a través de l’Instagram. I dos desconeguts que es troben a través d’una web de cites 2.0 que consisteix en que qui vulgui pot “contractar” el servei d’un planter de treballadors que es dediquen a fer-se passar per un membre de la teva família en actes socials.

  Realitats que, bé algunes podrien passar per ciència ficció (tota l’obra té un aire de “Black Mirror” teatral) però que, vés tu per on, són realitats que ja existeixen en alguns indrets del món (ens va explicar, després de l’obra, l’autor i director Ivan Andrade).

  Doncs bé, la proposta ens va semblar excel·lent. Hi ha un balanç perfecte entre drama i comèdia, amb una posada en escena fresca, sempre entretinguda, que manté l’atenció amb constants girs i sorpreses, i amb uns actors que borden cadascun dels seus papers.

  A més a més, l’obra no podia ser més actual, en tractar com la tecnologia està canviant les nostres vides i la forma en que ens relacionem entre les persones. Després del confinament, em va semblar la proposta cultural perfecte en oferir una reflexió sobre temes que tots avui tenim al cap.

  28/06/2020
Artículos relacionados
‘Partícules paral·leles’ i ‘Batec’, guanyadores de la 25a Mostra de Teatre de BCN

‘Partícules paral·leles’ i ‘Batec’, guanyadores de la 25a Mostra de Teatre de BCN

18 enero 2021

La Mostra de Teatre de Barcelona, organitzada des de fa 25 anys i que actua de plataforma escènica per a nous joves creadores o creadors i intèrprets, ha donat a […]

La Mostra de Teatre de Barcelona compleix 25 anys al Teatre del Raval

La Mostra de Teatre de Barcelona compleix 25 anys al Teatre del Raval

4 octubre 2020

El Teatre del Raval acollirà un any més la Mostra de Teatre de Barcelona, que aquest celebrà 25 anys de trajectòria. El certamen, que actua com a plataforma d’exhibició professional […]

'Partículas paral·leles', una exploración de las relaciones humanas en el siglo XXI

'Partículas paral·leles', una exploración de las relaciones humanas en el siglo XXI

27 febrero 2020

El próximo 12 de marzo se estrena Partícules paral·leles en Dau al Sec, la nueva obra escrita y dirigida por Ivan Andrade. Se trata de tres historias entrelazadas, cosidas con […]