Todo lo que necesitas para ir al teatro

Luces de Bohemia

Luces de Bohemia

Valle-Inclán va escriure, el 1920, un dels textos essencials del nostre teatre: Luces de Bohemia. Amb ell va quedar inaugurada una nova manera de veure la realitat: l’Esperpent. Un renovat concepte estètic, la paternitat del qual Valle atribueix a Goya, que ell mateix descriu de manera genial en una de les darreres escenes de l’obra.

Aquesta deformació matemàtica aconseguida a través del rebot de la realitat en els miralls còncaus ens recorda als múltiples recursos d’estilització i distanciació utilitzats per alguns dels més importants clàssics del teatre, d’Aristòfanes a Beckett passant per Shakespeare i Brecht.

Personatges turbulents i situacions grotesques es succeeixen al llarg dels dos dies en què el poeta cec Max Estrella, juntament amb el seu amic Latino i la resta de personatges nocturns, pul•lulen pel Madrid més sòrdid.

Al llarg de la nit, aquests rodamóns van trobant-se amb tot el lumpen de la ciutat; delinqüents, prostitutes, proletaris mal pagats, policies, periodistes, ministres…

En definitiva, un microcosmos complet de la societat de l’època d’aleshores que no es distancia tant de l’actual.

Vídeo
Fotos
Valoración colaboradores

Valoración espectadores
Sé el primero en dejar tu valoración