Todo lo que necesitas para ir al teatro

La importància de ser Frank

La importància de ser Frank

The importance of being Earnest, La importància de ser Frank, la obra más conocida de Oscar Wilde, es una comedia alegre, con humor inteligente, irónico ya veces absurdo que retrata de manera crítica la alta sociedad inglesa del siglo XIX a partir de los líos amorosos de dos Earnest (Ernest).

SINOPSIS

Dos jóvenes aristócratas de la Inglaterra de 1890 coinciden con el mismo seudónimo, Ernest. Este hecho no los implica muchos problemas hasta que se enamoran de mujeres con las que utilizan el mismo nombre. En este retrato crítico, ácido, pero sobre todo cómico, de la alta sociedad de la época, vemos como un malentendido, originado por un nombre falso, nos lleva a una serie de líos amorosos que se resolverán con un final sorprendente.

Valoración colaboradores

Valoración espectadores
 • Hebert Parodi

  «La importància de ser Frank» a l’Akadèmia (espai tan bufó però incòmode i amb tendència a l’impuntualitat). Un gentleman que s’inventa un germà esborrajat per poder ser ell mateix, prometatges, l’alta societat ridiculitzada des de dins, noms intercanviats…Si bé la comèdia basada en equívocs tendeix a avorrir-me i posar-me dels nervis, he gaudit d’aquest muntatge. Molt ben traduït i adaptat, ha sabut mantenir la mirada irònica (o és sarcàstica?) de Wilde sobre la societat victoriana, el classisme, el tractament dels sentiments (que a mí em fascina, tot s’ha de dir). Un gust per la paraula en majúscules, on ja és un plaer només sentir el text, excel·lentment interpretat per la companyia. Veure, per exemple, l’escena on dues dones es barallen violentament sense deixar el tractament de vostè o recòrrer a paraules malsonants és una delícia. L’únic que m’ha grinyolat una mica, a banda del final típic d’aquest gènere, per dir-ho tot, és el personatge de la Cécily (Sílvia Forns), massa exagerat, que una cosa és ser una joveneta adinerada amb un punt de «rebel» en aquella època i una altra passar-se de rosca.
  En fi, ben recomanable

  05/01/2016
 • ignasi tomás lopez-doriga

  La nostra valoració de l´obra

  https://culturayalgomas.wordpress.com/2015/12/23/la-importancia-de-ser-frank-gente-nada-respetable/

  23/12/2015
Artículos relacionados
Los espectáculos más aplaudidos de 2018 en Teatre Barcelona

Los espectáculos más aplaudidos de 2018 en Teatre Barcelona

24 diciembre 2018

Estamos en los últimos días del año y es el momento de hacer balance teatral. Este 2018 ha sido un año muy rico e interesante para la cartelera de la […]

‘La importància de ser Frank’ al Poliorama

‘La importància de ser Frank’ al Poliorama

21 junio 2018

Després del gran èxit la passada primavera al TNC, exhaurint totes les localitats, fins i tot, abans d’estrenar-se, La importància de ser Frank torna als escenaris, aquesta vegada, al Teatre […]