Todo lo que necesitas para ir al teatro

Javier Daulte: Carnicera

Javier Daulte: Carnicera

Carnicera es un texto de Javier Daulte creado expresamente para el Teatro La Gleva. Utiliza un pretexto conspiranoico para cuestionar el mundo de las creencias y de las certezas que sustentan nuestra vida.

Creencias que generan bandos y que necesitan de un pueblo convencido, a quien se obliga a tomar partido, a convertirlo en daño colateral o, incluso, a hacerlo partícipe del sacrificio que supone creer sólo en una versión, sin fisuras.

Sinopsis

Una presencia misteriosa acompaña la soledad de Porcia en su rutina como trabajadora en un obrador industrial de carne. Esta presencia podría ser un peligroso terrorista que altera genéticamente la carne, un fugitivo o podría ser un gato.

Lo que aún no sabe Porcia es que ella y su obrador se convertirán en el escenario de lucha entre dos bandos, bandos que creen que un mundo mejor sólo es posible si se elimina el enemigo.

Fotos
Valoración colaboradores

Valoración espectadores
  • Josep Oliva Sasé

    Ahir a la Gleva vaig estar veient aquesta obra del dramaturg argentí Javier Daulte i que dirigeix ​​David Teixidó. Tot transcorre en un escorxador i poc es pot imaginar Porcia una dona que tota la seva vida ha treballat allà, dels fets en què es veurà immersa arran de l’aparició d’uns investigadors que segueixen la pista a un terrrorista que adultera la carn. Per a mi li sobren 10/15 minuts a la primera mitja hora, però a partir d’aquest moment aquesta peça de ciència ficció amb idees conspiranoiques va agafant ritme i es van succeint uns girs sorprenents que van fent pujar la temperatura com molt bé sap fer Daulte . Hi ha molts moments potser pels codis secrets o les proves científiques que em recorda a la també obra de Daulte i que vam veure a La Biblioteca, 4D Òptic. Unes magnífiques interpretacions encapçalades per la veterana Isabel Rocatti, Ramon Pujol, Carla Tovias i el fill de J. Daulte, Agustin Daulte que ha vingut a posta des de l’Argentina per a aquesta representació. Una proposta que si decidiu anar a veure estic convençut que no us penedireu, Daulte és aposta segura.

    14/06/2021