Todo lo que necesitas para ir al teatro

El metge de Lampedusa

El metge de Lampedusa

Pietro Bartolo lleva treinta años siendo el médico de Lampedusa. Su autobiografía, Lágrimas de sal, relata una vida dedicada a la atención a los exiliados que navegan hasta la isla desde las costas africanas. Xicu Masó se ha adueñado de ella y, con la complicidad de Miquel Górriz, nos la ofrece en primera persona.

Valoración colaboradores


Valoración espectadores

 • 12345

  Hebert

  El drama (bé, tragèdia) dels refugiats i immigrants explicat en primera persona per qui els rep i cura. Dura, provoca indignació però també recordatori del bé que podem fer. Busca la llàgrima fàcil només una miqueta i voldries conèixer més i més històries de les viscudes per aquest heroi dels de veritat. Necessària.

  26/10/2017

 • 12345

  JOSEP OLIVA SASÉ

  Avui al Lliure he estat veient aquesta adaptació que ha fet Anna Maria Ricart del llibre “Lacrime di Sale” escrit per Pietro Bartolo i la periodista de la RAI Lídia Tilotta. Es tracta d’una peça de teatre document narrada i interpretada magníficament per Xicu Masó qui es posa a la pell del doctor Pietro Bartolo, metge de l’illa de Lampedusa i que és qui fa més de 26 anys atén tots els refugiats que per mar arriben a aquesta illa fugint de la guerra dels seus països. El seu relat és esfereïdor, nens, dones, dones embarassades, homes, tant és, molts ferits, altres en un estat deplorable i molts morts. Aquest metge quan tenia 16 anys anant a pescar amb el seu pare va caure de la barca i va estar desaparegut més de tres hores. Com explica, va veure la mort i aquest fet que mai ha oblidat és el que fa que entengui el patiment de totes aquestes persones. Ràbia, impotència i vergonya pel comportament que estan tenint tots els països europeus amb els seus governants mirant cap a un altre costat és el que sents conforme va avançant l’obra. Una obra que fuig del morbo i que relata les coses tal com estan passant i que crec tots hauríem de veure. Jo he sortit molt tocat.

  23/10/2017

 • 12345

  JOSE GABRIEL DEL VIEJO

  Teatro necesario pra concienciar.
  Teatro duro y amargo el que nos presenta Xicu Masó interpretando a Pietro Bartolo, el médico de Lampedusa, que lleva muchísimos años atendiendo a inmigrantes que llegan a la isla en barcazas intentando buscar una vida mejor. Algunos llegan sanos, otros heridos, la mayoria muertos…

  Monólogo duro en el que tendréis que contener el llanto y las ganas de gritar. De rabia, de impotencia, de la poca empatía que sentimos la gente con los que están más desfavorecidos. Triste pero real!
  Ojalá muchos Pietros en el mundo

  19/10/2017