Todo lo que necesitas para ir al teatro

Desig sota els oms

Desig sota els oms

Joan Ollé dirige el texto de Eugene O’Neill que se sitúa en la época de la fiebre del oro, antes del crack del 29, y que según Xavier Albertí “permite entender el fenómeno Donald Trump”.

SINOPSIS

Mientras la fiebre del oro se lleva los jóvenes hacia el Oeste, un viejo granjero del sur se mantiene aferrado al antiguo pedregal que con el esfuerzo de toda una vida ha conseguido convertir en tierra cultivable. Cuando sus tres hijos descubran que el anciano se ha vuelto a casar, con una mujer mucho más joven que ansía recoger la herencia, estallarán todas las tensiones acumuladas a lo largo de los años entre los muros de aquella propiedad.

Bajo la impasibilidad inquietante de los grandes olmos que rodean la casa, el deseo exacerbado de poseer tanto la tierra como la mujer destarotarà la vida de los protagonistas de esta tragedia fundacional del teatro estadounidense, escrita poco antes del inicio de la Gran depresión con el «Crack del 29».

Fotos

Desig sota els omsDesig sota els omsDesig sota els omsDesig sota els omsDesig sota els oms

Valoración colaboradores


Valoración espectadores

 • 12345

  Hebert

  Llarga, sobreactuada (tret del Pepo Blasco) i avorrida. I mira que els drames rurals i el western m’atreuen molt. El text és el que és, clar. Passar de superviventa, d’aferrar-se al que sigui per viure dignament després de massa cops a la vida a heroïna de “culebrón” romàntic enamorada de forma malaltissa i renunciar a tot el guanyat per mirar de recuperar un amor de forma irracional, doncs, vaja, no és creïble. Afegiu-hi una escena festiva eterna que sembla feta només per a fer sortir actors a l’escenari i res més. Escenografia espectaclar – aquí hi ha pressupost-, amb escenari giratori i dues alçades (si bé la superior aquí no està justificada més que per ensenyar com de gran és l’escenari). En fi, una altra decepció al TNC.

  26/11/2017

 • 12345

  JOSE GABRIEL DEL VIEJO

  Empezar la temporada del TNC con la Sala grande a medio gas me produce tristeza. La situación política en la que vivimos esta dejando bajo mínimos la oferta cultural y eso me produce tristeza.
  Pero vayamos a lo que importa… Desig sota els oms, sin duda una gran apuesta para empezar la temporada! Para empezar hay que hablar de la escenografía. ESPECTACULAR! Me quedé flipado nada más se levantó el telón y ya cuando aquello se puso a girar para poder ver varias partes de la granja donde ocurre la accion me quedé con la boca abierta!! BRUTAL!
  El punto negativo es el texto que hace que los personajes no sean para nada creíbles y que no consiguen despertar la empatía en los espectadores. Una lástima. Lo vi todo aobreactuado y no esperaba el momento en que se acabara la función! Una lástima… porque los actores son de 1ª pero poco pueden hacer con semejantes diálogos…

  05/11/2017

 • 12345

  Victòria Oliveros Layola

  Escrita pel gran autor nord-americà i Nobel de Literatura Eugene O’Neill, porta al Teatre Nacional de Catalunya la lluita entre l’amor i l’ambició retratant les situacions més sòrdides de la condició humana. Un drama rural molt espès que barreja tragèdia grega i melodrama donant com a resultat que en ocasions sembli un folletó de lo més tronat. Laura Conejero, Ivan Benet i Pep Cruz, els actors sobre qui recau tot el pes de l’obra i que ens han demostrat abastament la seva vàlua, es posen a la pell d’una família nord-americana dels anys 20 per mostrar la lluita de l’home per la propietat, en una trama de matrimoni mercantil i de desig i amor autèntic però que semblen sobrepassats en més d’una ocasió pels seus propis personatges. Malgrat que el text em va sembla un xic caduc, Joan Ollé aconsegueix que gaudim de una escenografia magnífica i espectacular, convertint l’escenari en un enorme giratori “amb un aire cinematogràfic” que transporta l’espectador a totes les sales de la casa i al camí que accedeix a ella. Tot i que és la primera estrena de la temporada a la Sala Gran del TNC, el teatre no era ple. Deixar d’anar al teatre és una derrota, petita, però derrota … Hem de tenir coratge i seguir endavant malgrat la incertesa política d’aquests dies. A més a més, aquest any podrem gaudir del teatre a través de la lectura doncs s’han editat els textos oficials de les obres podent-se adquirir el dia de la funció per només 3€

  28/10/2017

 • 12345

  JOSEP OLIVA SASÉ

  Ahir al TNC vaig estar veient aquesta obra que el 1924 va escriure Eugene O’Neill amb la proposta d’actualitzar als seus dies una tragèdia grega. En aquesta ocasió és Joan Ollé qui dirigeix ​​aquest drama rural que ens situa a Amèrica del Nord i ens parla d’un triangle amorós i de l’ambició que es converteix en odi pels diners i les herències. Certament el text em va semblar caduc, molt de novel·la en capítols però en aquesta ocasió com que té una sèrie d’al·licients que l’envolten, t’oblides i ho gaudeixes. El primer al·licient és l’escenografia, magnífica i espectacular muntada en una base que gira constantment i et va transportant a les diferents estances de la casa, acabant d’arrodonir-ho amb una encertadíssima il·luminació. I el segon és la interpretació Pep Cruz, Laura Conejero i Ivan Benet, els tres sobre qui recau tot el pes de l’obra, fantàstics tot i que Conejero en alguns moments la vaig trobar desubicada i no vull deixar d’anomenar a Pepo Blasco i Santi Ricart que encara que només són presents a la primera part fan un molt bon treball. Els nou actors i músics restants, poc es pot opinar ja que el seu contingut és mínim. De ben segur serà un èxit i encara que com ja he dit el text no em va agradar vaig acabar passant-ho francament bé.

  21/10/2017