Please, continue (Hamlet)

Please, continue (Hamlet)

¿Qué ocurriría si Hamlet fuera procesado por el asesinato de Polonio? ¿Qué nos esconde y qué nos muestra el derecho penal de la tragedia de Shakespeare? Lo descubriremos de la mano de Roger Bernat con profesionales del ámbito jurídico.

Please, continue (Hamlet) se presenta como un proceso en el tribunal penal y se desarrolla en un (verdadero) juzgado. El proyecto lleva a escena juez, abogado, fiscal, escribano, bedel auténticos… “reclutados” en las listas del colegio profesional de cada una de las ciudades en las que se presenta el espectáculo. Movilizamos a estos dignatarios de la justicia inscribiéndonos en la tradición de los mock trials practicados por sus distintas corporaciones, esto es, casos-tipo de juicios que se practican a modo de ejercicio, bajo forma de justas oratorias o concursos de elocuencia. El único papel interpretado por un actor es el del acusado.
Roger Bernat

Valoración colaboradores

Valoración espectadores
  • Josep OS

    Avui en el Lliure he vist aquest muntatge de Roger Bernat i Yan Duyvendak amb el seu indiscutible estil. Utilitzo muntatge, perquè obra no és ja que no té text escrit sinó un dossier que cadascun adapta a la seva manera. La posada en escena és la conversió del Lliure en una sala de judicis d’un jutjat qualsevol i on es va a jutjar a Hamlet com a presumpte responsable de l’assassinat de Polonio, encara que aquest des del principi es declara innocent ja que al·lega que ell va matar una rata. Surrealista o ficció no ?, doncs així és. Pol López, Mercè Aránega i María Rodriguez són Hamlet, Gertrudia i Ofèlia, i la resta, jutgessa, fiscal, advocada defensora, forense, psiquiatra i agent judicial, són persones en actiu que en la seva vida privada exerceixen cadascuna d’aquestes professions La clau perquè això sigui un èxit està en l’actitud i els interrogatoris de la judicatura, i avui crec que hem estat de sort perquè han fet un treball magnífic i especialment l’advocada defensora, donant-nos moments summament divertits. Al final la jutgessa nomena a nou espectadors perquè facin de jurat i després de retirar-se 20 minutos a deliberar donen el seu veredicte i que avui l´ han declarat innocent. Bé una nova experiència que m’ha agradat molt, fins al punt que les dues hores i mitja han passat sense adonar-me.

    31/01/2016