‘Yo voy al teatro’: trencant barreres sensorials

Redacció

Arriba a Barcelona Yo voy al teatro, un festival que vol trencar les barreres sensorials que troben a les arts escèniques les persones amb discapacitat, i farà accessibles deu obres teatrals, els caps de setmana, fins a finals de maig. El Teatre Goya, el Romea, el Condal, el Club Capitol i la Nau Ivanow són les sales catalanes que estrenaran la proposta, nascuda l’any passat a Madrid –on repetirà—de la mà del projecte Teatro Accesible.

TEATRE_BARCELONA-yo_voy_al_teatro-REVISTA_1

A més d’oferir subtítols, audiodescripcions amb format tradicional, els espectadors també podran descarregar-se a l’smpartphone l’app del projecte, i fer servir unes ulleres intel·ligents; una tecnologia que fa encara més fàcil l’accessibilitat al teatre.

L’obra El mirador de les paraules que no puc dir ha iniciat el cicle a Barcelona, on també es podran veure títols com César i Cleopatra, La plaza del Diamante, Nuestras mujeres i Amores minúsculos.

També oferirà dos tallers per a persones amb discapacitat, per obtenir-ne feedback I opinions sobre l’accessibilitat en les arts escèniques, basant-se en la seva experiència.

El projecte Teatro Accesible, nascut a Madrid fa cinc anys, té per objectiu la sensibilització per avançar cap a una societat més inclusiva, empoderant les persones amb discapacitat i apel·lant l’administració. Partint de la base que, amb els avenços tecnològics que redueixen costos i complicacions, eliminar barreres és més aviat una qüestió de voluntat.

A Madrid hi participen el Teatre María Guerrero del Centro Dramático Nacional, els Teatros del Canal, el Teatro Español, el Teatre de la Zarzuela i el Teatre de la Latina.

El projecte va néixer com a resposta a la demanda d’un oci accessible per part de col·lectius amb discapacitat visual i auditiva, així com per donar visibilitat i sensibilitzar sobre aquesta realitat, i la primera edició del festival va acollir una quinzena de funcions, que van veure més de 100 espectadors.

Han participat amb Teatro Accesible el Centro Dramático Nacional i els Teatros del Canal a Madrid, el Teatre Goya i el Teatre Nacional de Catalunya a Barcelona, i el Teatro Rialto i Principal a València.

Les sales Teatre La Latina i el Bellas Artes de Madrid han acollit obres amb accessibilitat cognitiva pensades per a persones amb discapacitat intel·lectual, una iniciativa que vol facilitar l’accés al teatre d’aquest col·lectiu i que també serà present al festival, amb la comèdia Los vecinos de arriba.

Artículos relacionados

#estoyrara

La Sala Barts acogerá el show Estoy rara, un espectáculo cómico cargado de humor negro, que viene precedido por su rotundo éxito en las redes, con más de 500.000 visualizaciones […]

Comentarios
Sé el primero en dejar tu comentario