‘Transbord’, una obra sobre la transsexualitat i un clam a la valentia

Ruben Garcia

Fins el 15 de novembre, el Teatre Akadèmia presenta Transbord, una obra escrita per Sebastià Portell, dirigida per Miquel Gorriz i protagonitzada per Marc Joy i Assun Planas.

Amb un text directe i amb tocs lírics, Transbord tracta la transsexualitat des d’una perspectiva desacomplexada i neta: des de zero. És des d’aquí que es qüestiona la suposada solidesa de les identitats de les persones, tant a partir del joc escènic entre els personatges com pel discurs esbojarrat i alhora lúcid del protagonista de l’obra, en Pol, un noi trans que lluita per reinvidicar la seva identitat de gènere davant les institucions i la societat. «En Pol, vol assajar en el seu cos els canvis que fa molt temps que assaja de pensament. Vol posar en pràctica el que ha llegit, el que ha imaginat, el que ha entès que podia formar part del seu horitzó«, comenta Sebastià Portell.

Transbord és un espectacle a favor de la joia de viure, de les segones oportunitats, dels bons records i dels que estan per construir, on també hi intervindran elements més nocius com el masclisme, la hipocresia, els binarismes, la transfòbia, etc. En paraules del mateix autor: «En un temps en què les llibertats individuals i col·lectives estan més en perill que mai, en plena emergència dels discursos de l’odi, del menyspreu cap a la diversitat, l’obra vol ser un clam a la valentia de qui s’atreveix a ser qui és i a proclamar-ho«.

Artículos relacionados
Comentarios
Sé el primero en dejar tu comentario