Sergi Belbel dirigeix el nou text de Clàudia Cedó

Redacció

Redactor: Iván F. Mula / @ivanfmula

La dramaturga Clàudia Cedó, actualment, autora resident de la Sala Beckett aquesta temporada, estrena el seu nou text titulat Una gossa en un descampat sota la direcció de Sergi Belbel. Després de les seves dues obres anteriors, Tortugues: la desacceleració de les partícules (2014), guanyadora del Premi Butaca al millor text, i L’home sense veu (2016), totes dues estrenades amb èxit de crítica i públic a la Sala Flyhard, presenta una història on es pregunta com fem front a l’arribada de la mort quan esperàvem la vida.

El muntatge explica les difícils circumstàncies d’una dona jove que ha de fer servir tots els recursos de què disposa per tal d’enfrontar-se a la mort d’un fill no nat.

Belbel continua el seu interès, com a director, per posar en escena textos d’autors autòctons i emergents, més enllà dels grans noms d’alguns dels seus espectacles recents com Beckett, Pinter, Racine o Schiller. D’aquesta manera, d’igual manera que va fer amb Sàpiens, la darrera obra de Roc Esquius, Belbel aportarà la seva experiència com a director a la proposta de Cedó.

El teatre de Cedó sempre conté elements fantàstics i humorístics, tot i que, en aquesta ocasió, és probable que assistim a un nou gir en la seva trajectòria perquè, segons ha declarat, “ha seguit un procés una mica diferent a l’habitual”.

A més dels textos abans mencionats, Cedó també ha treballat, en paral·lel, a través del seu projecte Escenaris especials, en el teatre comunitari i ha utilitzat l’escena (i la seva llicenciatura en Psicologia) com a eina d’integració social, implicant persones amb discapacitat mental en la creació escènica.

Així, l’autora s’endinsa amb valentia en aquest delicat tema on la historia de superació de la parella protagonista i la manera com tots hem d’aprendre, en algun moment, a fer front a les pròpies pors són el centre de la trama.

Com tantes parelles de la seva edat, en l’obra, la Júlia i en Pau esperen, il·lusionats, l’arribada d’un nadó que ja porta cinc mesos de gestació. Però un dolor inesperat els porta a la consulta del metge i, uns dies després, a haver de fer front a una realitat terrible: la criatura que parirà la Júlia no pot sobreviure.

L’espectacle està protagonitzat per Pep Ambròs, Anna Barrachina, Queralt Casasayas, Vicky Luengo, Xavier Ricart i Maria Rodríguez.

Artículos relacionados
Comentarios
  • Pau Rosell Simón
    Pau Rosell Simón

    Això promet… quines ganes!

    Responder
    16/06/2018