Píndoles, microteatre a l’Alberg Mare de Déu de Montserrat

Redacció

Aquest cap de setmana arriba la primera edició del Festival Píndoles de microteatre fora del teatre, que acollirà fins a dotze propostes teatrals de petit format en espais reduïts i de curta durada.

TEATRE_BARCELONA-fuck_you-REVISTA_1

Entre 1 i 3 actors, un màxim 20 assistents i 15 minuts de durada. Així seran les obres del primer Festival Píndoles, que acollirà els dies 5, 6 i 7 de juny l’Alberg Mare de Déu de Montserrat. Una espectacular torre de principis del segle XX d’estil modernista on, per un cap de setmana conviuran els joves, famílies i excursionistes amb els espectadors de teatre, que podran veure les obres en entorns ben diferents: la zona boscosa del voltant de l’alberg, l’antiga capella, el dormitori i la terrassa de la torre.

S’hi podran veure fins a dotze textos inèdits de gèneres ben diferents com El catalon d’una nit d’estiu de Roc Esquius; Fuck you interpretada per Mireia Gubianas i Vanessa Segura; Moro de Jumon Erra o Missatge Terra-Lluna de Marc Torrecillas. D’entre tots els espectacles, a més, un jurat format seleccionarà les tres millors obres, que es podran veure més endavant a l’Àtic 22, el Círcol Maldà, la Nau Ivanow i la Sala Flyhard.

Les organitzadores del Festival, Giulia Poltronieri i Aina Bujosa, han comptat amb la col·laboració de David Barrera, actual director de l’Alberg, que el darrer any ha començat a programar activitats culturals per reorientar-lo cap al barri i la ciutat.

Podeu veure tota la programació AQUÍ.

Escrito por
Redacció
Artículos relacionados
#estoyrara

#estoyrara

La Sala Barts acogerá el show Estoy rara, un espectáculo cómico cargado de humor negro, que viene precedido por su rotundo éxito en las redes, con más de 500.000 visualizaciones […]

Comentarios
 • Neus Mònico Fernández
  Neus Mònico Fernández

  7- Juny- 2015

  “L’EMÚ” Alberg Mare de Déu de Montserrat

  Direcció: Anna Sarrablo

  Interpretació: Carla Ricart i Xavier Pàmies

  SINOPSI:

  Quan una parella es prepara per sortir de casa, els instants d’espera es transformen en monòlegs a la deriva. I quan porten els seus pensaments a les últimes conseqüències, s’adonen que no hi ha temps per fer tot el que volien. Que potser va sent hora de comprar-se un emú.

  OPINIÓ COM ESPECTADOR:

  Ha estat la última representació que hem pogut veure d’aquest Festival.

  “L’EMÚ” és una història dinàmica, esbojarrada, paranoica i passada de voltes entre una parella que està al límit de la seva relació; moment en que un gosa a dir el que pensa sense tenir en compte a l’altre. Pensaments en veu alta del que ha estat i el que volen a la vida.

  La posada en escena transcorre en un dormitori. Carla Ricart i Xavier Pàmies són els dos actors encarregats de posar-se a la pell d’aquesta singular parella.Bones actuacions per part de tots dos.

  VALORACIÓ: *** 1/2

  Responder
  08/06/2015
 • Neus Mònico Fernández
  Neus Mònico Fernández

  7-Juny- 2015

  “R.I.P (REST IN PIS)” Alberg Mare de Déu de Montserrat

  Autora: Sílvia Navarro

  Direcció: Sílvia Navarro

  Interpretació: Ariadna Fígols i Núria Rocamora

  Idioma: Català

  Gènere: Comèdia

  SINOPSI:

  Quants cops hem llegit les portes i parets dels lavabos per passar l’estona? Quantes relacions hauran començat o hauran acabat dins d’un lavabo? Quants cops ens hem hagut d’aguantar la pixera per no enfrontar-nos a un WC infecte? La Laia i l’Agnès es troben enmig del no res, en un lavabo cutre de benzinera, disposades a encarar un viatge que significarà un punt i apart a les seves vides. Però abans de continuar amb el seu viatge, entre cançons de Los Amaya i penya-segats irlandesos, posaran a prova la seva amistat. I les seves bufetes.

  OPINIÓ COM ESPECTADOR:

  RIP és un espectacle provinent de la col·laboració amb #NanoTeatre, i que ha estat seleccionada per concursar en el Festival Píndoles.

  “RIP” té un bon text, divertit, dinàmic i amb un llenguatge del tot actual. La posada en escena és el wàter d’una gasolinera. Les actuacions de Núria Rocamora i Ariadna Fígols són per sucar-hi pa, totes dues m’han agradat moltíssim.

  De tots els curts que he vist, sens dubte és el que més em va agradar; així li vaig fer saber a l’autora i directora Sílvia Navarro. Felicitats !!!

  VALORACIÓ: *****

  Responder
  08/06/2015
 • Neus Mònico Fernández
  Neus Mònico Fernández

  5 -Juny – 2015

  “PEEP SHOW” Alberg Mare de Déu de Montserrat

  Autor: Roger Vidal

  Direcció: Alba Aluja

  Interpretació: Núria Florensa i Roger Vidal

  SINOPSI:

  En Javi i la Júlia fa un parell d’anys que són companys de feina. Una feina poc convencional que té els seus inconvenients però que cap dels dos deixaria fàcilment perquè representa diners ràpids. Uns ingressos que no podrien ni somniar en una feina diguem-ne “normal” a la qual ells poguessin optar. Treballen fent sexe en viu en un peep show. A més són parella sentimental i viuen junts. És bo passar tantes hores junts? S’enduen la feina a casa? Se’n ressent la seva vida sexual? Potser hauran de canviar alguna cosa…

  OPINIÓ COM ESPECTADOR:

  Primer de tot haig de dir que ens vam equivocar de sala i ja no vam poder anar a la representació que havíem triat. Em sap molt de greu perquè era una de les que més m’interessava veure divendres: “ El catalón d’una nit d’estiu” escrita i dirigida per Roc Esquius.

  La última de les quatre que vam poder veure divendres.

  En Javi i la Júlia passen per un moment difícil com a parella sentimental i com a parella “artística” del sex show on treballen.

  Ha estat una història divertida, però no m’han convençut ni el tema ni les actuacions dels dos actors; no és que no ho fessin be, si no perquè em va costar d’entendre, penso que no vocalitzaven amb claredat.

  VALORACIÓ:** 1/2

  Responder
  07/06/2015
 • Neus Mònico Fernández
  Neus Mònico Fernández

  5 -Juny – 2015

  “FUCK YOU” Alberg Mare de Déu de Montserrat

  Autora: Marta Solé

  Direcció: Marta Solé

  Ajudant de Direcció: Oriol Puig

  Interpretació: Vanessa Segura i Mireia Gubianas

  Idioma: Català

  Gènere: Tragi-Comèdia

  SINOPSI:

  Triomfar. Té més a veure en no trair-se a un mateix que en arribar a dalt de tot. En fer el que un vol. Encara que fer el que un vol passi per tirar-se d’un pont i quedar com un sac de porex. Passa per dir un enough is enough i Fuck You. I punt.

  OPINIÓ COM ESPECTADOR:

  El lloc de la representació ha estat en el mig del bosc de l’Alberg.Dues noies enfilades dalt d’un pont ( el de Brookling) parlant, una ha decidit suïcidar-se. Una situació límit interpretada d’una manera divertida i enginyosa.

  Ha estat molt bona interpretació per part de les dues actrius. Especialment a la Mireia Gubianes l’he trobat molt divertida en el seu paper, genial !!!.

  El text ha començat amb molta força, però malauradament des del meu punt de vista m’ha fallat el discurs final, llàstima perquè era una proposta molt bona.

  VALORACIÓ:***

  Responder
  07/06/2015
 • Neus Mònico Fernández
  Neus Mònico Fernández

  “EN DEU MINUTS” Alberg Mare de Déu de Montserrat

  Text: Jordi Pagerols

  Direcció: Miquel Badia

  Interpretació: Gemma Badia, Aleix Bubés i Lluís Oliveras

  Idioma: Català

  Gènere: Drama

  SINOPSI:

  Dues persones, que podríem ser tant tu com jo, en una situació límit.

  Un entorn hospitalari on l’estrès hi juga en contra i les emocions estan a flor de pell. Tens el poder, en un moment precís, de decidir el curs d’una vida. Poc temps per prendre la decisió. T’hi veus en cor?

  OPINIÓ COM ESPECTADOR:

  M‘ha agradat molt tots els detalls que s’han tingut en conte a l’hora de muntar l’escenografia: el coordinador vestit de metge, el tenir-nos que desinfectar les mans abans d’entrar a la sala, la màquina de respiració artificial amb efectes sonors , el suero fisiològic, la bossa de la sonda, les bates verdes,…
  El text comença amb monosíl.labs i de mica en mica va creixent en intensitat. El misteri que hi ha en un principi, va desapareixent i comença a desvetllar-se qui és qui, el lligam que els uneix i les intencions de cadascun d’ells.
  Molt bona interpretació per part dels dos actors principals l’Aleix Bubés i Gemma Badia , tot i que la Gemma destacava en expressió i credibilitat (es nota que té més hores de rodatge que el seu company de repartiment). En Lluís Oliveras en el noi en coma, s’ha de reconèixer que ha fet creïble el seu paper.

  En deu minuts s’ha de prendre una decisió difícil. Quina és la correcta? Què hauríeu fet vosaltres?

  VALORACIÓ: ****

  Responder
  06/06/2015
 • Neus Mònico Fernández
  Neus Mònico Fernández

  5 de juny de 2015.

  “EL TRANSPORTISTA D’ORGUES”

  Autora: Helena Codorniu

  Direcció: Helena Codorniu

  Interpretació: Marc Barbena

  SINOPSI:

  Embolicat amb una bata d’estar per casa, un home seu en una butaca del menjador amb el seu fill a la falda de la seva única cama. Melangiós, escolta una música d’orgue corprenedora i observa com, a prop seu, la treballadora de la llar planxa uns pantalons al ritme de la melodia. Mentre feineja, la dona els mira de reüll, encuriosida pel posat compungit de pare i fill durant els darrers mesos. En adonar-se’n, ell sospita que ja deu haver endevinat que els en passa una de grossa, en aquella casa. Convençut que la noia, d’origen bielorús, no el pot entendre, l’home confessa, per primera i última vegada, el seu secret.

  OPINIÓ COM ESPECTADOR:

  Molt bona interpretació de Marc Barbena d’un text de caire dramàtic. Es tracta d’un monòleg. Un thriller amb un rere fons tràgic. Felicitats a l’Helena Codorniu pel text i direcció i enhorabona en Marc Barbena per saber transmetre el dolor i la duresa que requereix el seu personatge.

  De les millors peces que hem vist en aquest festival.

  VALORACIÓ: ****

  Responder
  06/06/2015
¡Enlace copiado!