‘Per un sí o per un no’, la batalla dialèctica de Nathalie Sarraute, torna a l’Akadèmia

Redacció

Per un sí o per un no, l’obra més representada de l’escriptora francesa d’origen rus Nathalie Sarraute, torna al Teatre Akadèmia a partir del 15 de gener reprenent la temporada que va quedar suspesa el passat març amb l’inici de la pandèmia.’

L’obra presenta una discussió entre dues amigues íntimes que arribaran a postures irreconciliables i on les pulsions soterrades seran les grans protagonistes i reflexiona sobre aspectes tan íntims com l’autoconeixement. «A la nostra proposta, el teatre esdevé protagonista com a espai metafísic on abocar les idees i els moviments més íntims de l’ànima, i on poden néixer la violència, l’humor i també l’entesa entre les persones«, comenta la director del muntatge, Elena Fortuny, i afegeix: «Capbussar-nos en la relació entre les dues protagonistes, observar-les fora de l’espai i del temps, despullant-les fins i tot de la seva pròpia identitat, ens permetrà comprendre’ns també una mica més a nosaltres mateixos». 

Per primera vegada interpretada per dues dones

És la primera vegada que l’obra és interpretada per dues dones. A Catalunya l’hem pogut veure protagonitzada al Teatre Poliorama al 1986 per Josep M. Flotats i Juanjo Puigcorbé, i a la Sala Muntaner l’any 2014 amb Lluís Soler i Xavier Boada (posteriorment per Manel Barceló).

La nova producció del Teatre Akadèmia i Vintana Teatre es podrà veure fins el 31 de gener, està adaptada per Albert Tola i protagonitzada per Isabelle Bres i Maria Pau Pigem.

Més informació, imatges i entrades a:

Escrito por
Redacció
Artículos relacionados
'Escape Room 2' desafía las expectativas

'Escape Room 2' desafía las expectativas

El tándem Joel Joan y Héctor Claramunt aseguran que los espectadores se lo habían pedido: “Escribe una segunda parte porque la primera termina con una intriga, que quisiéramos saber qué […]

Comentarios
Sé el primero en dejar tu comentario
¡Enlace copiado!