TNC + Lliure: 48 espectacles, 4 autores, 4 directores. On són les dones?

Redacció

Les professionals de les arts escèniques i audiovisuals reivindiquen la paritat en el sector cultural a través d’un manifest impulsat per la Plataforma per la Igualtat en les Arts Escèniques i Visuals de Catalunya.

L’entitat, formada el passat mes de maig, pren com a model la reivindicació engegada per l’Associación Clásicas y Modernas (C y M) i el moviment francès HF (Hommes et Femmes per la igualtat a les arts escèniques) que ha impulsat les anomenades Temporades d’Igualtat en un centenar d’espais escènics de França. Al País Valencià, Madrid, Andalusia i Aragó també s’han format plataformes similars.

Les impulsores del manifest entenen que «la minsa representació de dones en els àmbits professionals i de decisió de les arts escèniques i el sector audiovisual ha estat constatada per investigacions recents que detallen la permanent bretxa laboral de gènere persistent en un ample espectre de professions, a més de la cadena de desigualtats que deixen sense sortida les produccions de les creadores i la seva incorporació nominativa en les programacions i, per tant, en el relat de les arts contemporànies». Per això volen posar en marxa de manera immediata una iniciativa destinada a reclamar l’aplicació de la Llei Orgànica per a la Igualtat efectiva de Dones i Homes de març del 2007, que estableix el conjunt de mesures transversals que cal desenvolupar en matèria de cultura.

Entre les signants hi ha directores com Carme Portaceli i Sílvia Munt, la coreògrafa Sol Picó i actrius com Míriam Iscla, Lluïsa Castell, Victòria Pagès, Vicky Peña o Anna Alcarcón.

xifres_dones

* Xifres de la Plataforma per la Igualtat en les Arts Escèniques i Visuals de Catalunya

Artículos relacionados

#estoyrara

La Sala Barts acogerá el show Estoy rara, un espectáculo cómico cargado de humor negro, que viene precedido por su rotundo éxito en las redes, con más de 500.000 visualizaciones […]

Comentarios
Sé el primero en dejar tu comentario
¡Enlace copiado!