Todo lo que necesitas para ir al teatro

La Seca presenta «Abrossa’m», dues creacions en residència a partir de l’univers brossià

25 junio 2018
n

La Seca Espai Brossa i l’Institut del Teatre han presentat en roda de prensa els dos espectacles que neixen de la implementació de la Càtedra Brossa: Brossat i Estrip-tesi. Les companyies han donat vida a dues mirades que es complementen i que es poden interpretar com a un únic espectacle sobre vida i poètica de Joan Brossa. Els dos espectacles que s’exhibiran són creacions de graduats de l’Escola Superior d’Art Dramàtic de l’Institut del Teatre.

Brossat és una creació col·lectiva d’Àlvar Triay, Catalina Florit, Francesca Vadell i Salvador Miralles que parteix dels quatre poemes visuals Mosca feraL’antifaçLa bota i Record d’un malson per a investigar quatre temes d’actualitat com la guerra, la situació a Catalunya, la llibertat d’expressió i la política. El muntatge, finalment, acaba constituint una cronologia que, des de l’obra, ens ajuda a apropar-nos a la vida i la manera en què va decidir viure-la el poeta.

Estrip-tesi és una immersió en la poètica brossiana amb dramatúrgia i direcció de Roger Torns. La peça es val de diferents llenguatges com ara cinema, òpera, titelles i música per donar vida a una tesi que s’estripa, una història lineal amb una estructura trencada. La proposta que porten a escena Anna Herebia, Laura Daza i Roger Torns parla de la por a la poesia, de repressió, de llibertat, de física quàntica i de futurs apocalíptics on la poesia i l’atzar estan prohibits.

Jordi Fondevila, responsable de l’àrea d’articulació de projectes de l’Institut del Teatre, ha assenyalat com l’aportació diferencial d’aquestes residències, el fet que no s’han limitat al finançament per a la producció i exhibició dels espectacles, sinó que han incorporat la variable de l’acompanyament dels creadors durant el procés, afavorint una conversa constructiva i profitosa amb els artistes. Finalment, Magda Puyo, directora de l’Institut del Teatre, ha remarcat també la voluntat i necessitat de desenvolupar un treball de recerca reflexiu i creatiu a partir dels grans referents, com a eina d’aprenentatge i formació per a les noves generacions de creadors.

Únete gratis a Teatro Barcelona
Creando tu usuario disfrutarás de sorteos y promociones, podrás valorar espectáculos y dejar tus comentarios, acceder al Calendario TB con toda la programación y recibir nuestro newsletter semanal con toda la actividad teatral de la ciudad de Barcelona.

Información básica sobre protección de datos: Responsable: Escenes i Publics, SL. Finalidad: desarrollar su actividad comercial, cumplir las contrataciones realizadas por los usuarios y remitir comunicaciones comerciales personalizadas en base a un perfilado a los usuarios (en caso que nos autoricen a ello). Legitimación: Consentimiento del interesado. Destinatarios: Escenes i Publics, SL y proveedores legitimados externos. Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos, así como otros derechos como se explica en la información adicional. También se puede instar reclamación ante la agpd.es.

Comentarios
Sé el primero en dejar tu comentario