La Perla 29 presenta nova temporada amb grans textos de Lorca, Mouawad i Goldoni

Redacció

Després d’una temporada «de risc» i experimentació de nous llenguatges –en paraules del director de La Perla 29, Oriol Broggi–, la companyia torna als espectacles de repertori amb grans textos i grans repartiments:

ORIOL BROGGI DIRIGEIX ‘BODAS DE SANGRE’

bodas_p-424x300De ben segur serà un dels espectacles més esperats de la temporada. Oriol Broggi dirigeix una de les grans obres de García Lorca, Bodas de Sangre, que comptarà amb un repartiment de luxe i alguns dels seus actors talismà: Clara Segura, Pablo Derqui, Nora Navas, Pau Roca i Montse Vellvehí. Segura ha explicat que un dels elements més interessants de l’obra serà una posada en escena que vol apropar-se a la poètica de l’autor, sovint difícil de traslladar a l’escenari. Broggi deixa de banda el repartiment clàssic amb uns actors versàtils que aniran canviant de paper per trobar «una forma molt més suggerent –explica l’actriu– d’enfocar un text d’aquestes dimensions».

RACIÓ DOBLE DE MOUAWAD

boscos_p-424x300Ració doble de Wajdi Mouawad. Després dIncendis i Cels, Oriol Broggi dirigirà la tercera part de ‘La sang de les promeses’, Boscos. D’aquesta manera, sumant-hi Litoral, que es va poder veure al Teatre Romea, el públic barceloní podrà completar tota la tetralogia. Broggi assegura que és una obra «dura i complicada», fins i tot «més que Incendis«. Cristina Genebat, que n’ha fet la traducció i interpretarà un dels papers, explica que aquí l’autor fa un retrat d’Europa a través d’èpoques ben diferents, de les guerres francoprussianes del 1870 a la caiguda del Mur de Berlín.

El mateix Oriol Broggi, a quatre mans amb Ferran Utzet, dirigirà Un obús al cor. Un monòleg del mateix autor on s’hi trobaran «tots els seus universos: els vincles amb els pares, la mort, els autobusos que cremen…». Un monòleg que interpretarà Ernest Villegas i que s’estrenarà al Temporada Alta.

PAU CARRIÓ TRANSPORTA LA BIBLIOTECA A LA ITÀLIA DELS 60

hostalera_p-424x300Tovalles de quadres, macarrons i ritmes dels 60 envairan la Biblioteca a partir de gener. Pau Carrió, que aquestes últimes temporades ha dirigit obres de Shakespeare com Hamlet o Victòria d’Enric V, abandona la foscor per endinsar-se al món de Goldoni. Explica que feia temps que tenia ganes de dirigir L’hostalera, «una obra que permet parlar dels plaers de la vida». I ho farà d’una manera especial: convertint la Biblioteca en una plaça de poble on els espectadors, a més, podran menjar-se un plat de macarrons. Laura Aubert, David Verdaguer, Júlia Barceló, Javier Beltrán, Jordi Oriol, Alba Pujol i Marc Rodríguez donaran vida als diferents personatges.

SISA&RIBA, ALBÀ I LEONARD COHEN

trau_p-424x300A banda d’aquesta programació estable que ocuparà la Biblioteca durant diversos mesos, també s’hi podran veure espectacles ben diferents de més curta durada. La Companyia Guillem Albà hi portarà el seu Trau, un espectacle poètic de teatre de gest estrenat amb èxit ara fa quatre anys amb el que, assegura Broggi, volen tornar-se a acostar al circ després de 28 i mig. A més, alguns ‘perles’ habituals com Marta Marco, Marc Serra, Montse Vellvehí i Ernest Villegas oferiran un recital de poemes de Leonard Cohen –Tothom ho sap que va néixer a la mateixa Biblioteca en una trobada de socis de l’Associació d’espectadors, l’AsSocPerla. A més a més, Oriol Broggi conduirà una trobada ben especial entre Jaume Sisa i Pau Riba emulant una proposta nascuda al Festival Primera Persona on els dos cantants oferien una xerrada «còsmico-galàctica imprevisible». Durant el Nadal, a més, El petit príncep tornarà a la Sala Barts per tercera temporada consecutiva.

Escrito por
Artículos relacionados
La Bella Otero desafía el verso a 'Prosopopeya'

La Bella Otero desafía el verso a 'Prosopopeya'

La compañía La Bella Otero, formada por Emma Arquillué y Pablo Macho Otero, presenta su nuevo espectáculo: Prosopopeya, una pieza multidisciplinar en verso que habla de la identidad y que […]

Comentarios
Sé el primero en dejar tu comentario
¡Enlace copiado!