Joan Vázquez publica a les plataformes digitals ‘Coplas por Ocaña’

Ruben Garcia

L’actor i cantant Joan Vázquez i el músic i compositor Marc Sambola han publicat el disc Coplas por Ocaña, a les plataformes digitals.

Coplas por Ocaña és un tribut l’artista Ocaña, que gràcies a les seves controvertides exposicions i les seves escandaloses performances transvestit per Les Rambles, es va erigir com un icona de la Barcelona underground dels temps de la Transició. “Ocaña va ser un esperit llibertari com no hi hagut altre a Barcelona en les últimes dècades i, amb aquest disc, li dediquem les coples que ell… ella cantava al Cafè de l’Òpera després de baixar la Rambla pintant-la de nous colors”, explica Joan Vázquez.

Al disc es poden escoltar les 10 cobles de l’espectacle Ocaña, Reina de la Rambla, estrenat aquesta temporada a la Sala Beckett i a l’Escenari Joan Brossa, la temporada del qual es va veure suspès a conseqüència de la crisi sanitària del Covid-19. La proposta, amb dramatúrgia de Marc Rosich, és homenatge a l’inclassificable artista Ocaña. L’artista va ser un precursor de les performances i un pioner dels drets LGTBI. Ocaña, amb el temps va esdevenir un referent per la seva manera de viure i d’entendre el món.

Pots escoltar el disc aquí:

Artículos relacionados

El Grec de proximidad: 11 lecturas dramatizadas

En 2020 un grupo de teatros de proximidad, ante la incertidumbre provocada por los estragos de la pandemia, decidieron crear el sello On el Teatre Batega. Su objetivo es trabajar […]

Aceptar la muerte, amar la vida

¿Te has planteado alguna vez cómo quieres que sea tu funeral? ¿Sabes qué alternativas tienes? ¿Por qué mantenemos el tabú sobre la única certeza universal? ¿Puede pensarse en la muerte […]

Comentarios
Sé el primero en dejar tu comentario