El Grec (gratuït) de la Xirgu

Redacció

El Festival Grec celebra el seu 40è aniversari potenciant l’activitat al carrer. El director, Ramon Simó, està convençut que la Plaça Margarida Xirgu s’ha de convertir en el gran epicentre del Festival. És per això que s’hi han programat diversos espectacles gratuïts, des de música a dansa o circ.

TEATRE_BARCELONA-la_partida-REVISTA_1

Després de la celebració popular dels 40 anys del Grec amb el concert de l’Orquestra Plateria, el 5 de juliol la plaça es convertirà en una instal·lació artística efímera amb Mibaum, de la companyia francesa Arrangement Provisoire. Jordi Galí capitaneja les intervencions de cinc performers que creen una arquitectura efímera a través de la manipulació de cordes. La instal·lació, que explora la relació entre el cos i l’objecte, té com a centre un masteler de 12 metres d’alçada del qual pengen fins a dues-centes cordes. L’actuació es podrà veure de les 5 de la tarda a les 10 de la nit.

Només dos dies després, el 7 i 8 de juliol, arriba el torn d’un dels grans centres de creació de circ contemporani de la ciutat, La Central del Circ. Presenten Skitxos, una proposta que reuneix cinc artistes residents a La Central, una artista plàstica i un músic per tal d’unir circ i arts plàstiques. El resultat vol ser una aventura humanista, expressiva i plena de color que ofereixi un gran impacte visual. 100 litres de pintura, un escenari cobert de paper i els cossos en moviment dels artistes transformaran l’espai «en l’escenari d’un joc únic, espontani i col·lectiu».

Vero Cendoya feia temps que es preguntava per què el futbol és un espectacle de masses i si, perquè no, la dansa contemporània podria arribar a ser-ho. I va prendre una decisió: «en un país envaït pel futbol, és impossible viure’n al marge. Aquesta vegada, en comptes de lluitar contra el nostre adversari, ens unim a ell». El 21 i 22 de juliol arriba  la seva La Partida (Premi de la Crítica al millor espectacle d’Arts de carrer), un espectacle en forma de partit de futbol que conjuga l’art i l’aspecte físic pur, la passió, l’humor, la força i la sensibilitat i que reflexiona sobre la vida amb textos d’Eduardo Galeano.

 

Artículos relacionados

Un Grec per gaudir i anar amb tota la teva família

El Grec Festival de Barcelona ha dissenyat una programació per tal que mares, pares i les seves famílies també puguin gaudir de diferents propostes culturals. Us presentem una selecció d’espectacles […]

3 propuestas del Grec que miran hacia el futuro

La ficción nos sirve para hacer posible, por un período de tiempo corto pero poderoso, realidades paralelas. Este Grec nos propone multiversos (el concepto para llamar a los universos alternativos […]

Comentarios
Sé el primero en dejar tu comentario