El TNC celebra els 75 anys de Benet i Jornet amb un homenatge

Mercè Rubià

El Teatre Nacional de Catalunya homenatjarà dimarts vinent Josep Maria Benet i Jornet, una de les figures clau de la dramatúrgia catalana, en motiu del seu 75è aniversari. La celebració coincideix amb la notícia que l’autor d’Una vella, coneguda olor (1964) pateix alzheimer.

L’homenatge es farà al mateix TNC el 16 de juny a les 20.00 hores, quan diversos actors faran una lectura de fragments de la seva obra dramàtica. Lourdes Barba, Sergi Belbel, Xavier Alberti i Toni Casares seran els encarregats de dirigir Mercè Arànega, Clàudia Benito, Jordi Boixaderas, Pep Cruz, Sara Espígul, Anna Güell, Mont Plans, Cesca Piñón, David Selvas, Lluís Soler i Pau Vinyals. Després hi haurà pastís amb 75 espelmes.

Benet i Jornet té més d’una quarantena d’obres publicades, entre les que hi figuren Berenàveu a les fosques, El manuscrit d’Alí-Bey, Testament, E. R. o Olors. La seva obra li ha valgut el Premio Nacional del Teatro, la Creu de Sant Jordi, el Premi Max d’Honor i el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes.

Benet i Jornet, a més, ha destacat com a guionista de televisió amb sèries com Poble Nou, Nissaga de poder, Laberint d’ombres, El cor de la ciutat i Ventdelplà a TV3 i Amar en tiempos revueltos i La señora a Televisió Espanyola

FONT: El Periódico de Catalunya

Escrit per
Mercè Rubià TWITTER

Periodista. Teatrera. Enamorándome de la danza y del circo. Advertencia: Si la mayoría de mis recomendaciones tienen muchos aplausos no es por falta de criterio (que quizá también), si no porque prefiero hablar de las obras que me gustan. Muy lejos de querer hacer (o ser) crítica.

Artículos relacionados

#estoyrara

La Sala Barts acogerá el show Estoy rara, un espectáculo cómico cargado de humor negro, que viene precedido por su rotundo éxito en las redes, con más de 500.000 visualizaciones […]

Comentarios
Sé el primero en dejar tu comentario
¡Enlace copiado!