El Festival Castell de Peralada, que havia confirmat la cancel·lació de l’edició presencial el passat mes de maig, presentarà del 22 al 31 de juliol una edició diferent, singular i excepcional a través de les pantalles que han anomenat Festival Castell Peralada LiveStream.
El festival, que es podrà seguir en directe, de manera gratuïta i per streaming (a festivalperalada.com), proposa sis grans estrenes absolutes amb noms com María Pagés, Santi Moix i Josep Pons amb l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre de Liceu, Alfonso de Vilallonga, David Alegret, Carlos Álvarez i Chassol.
Les 6 estrenes del festival
Tot i que el festival serà on-line, no us estranyeu si veieu públic assistent. Els responsables del festival han explicat que cada nit hi haurà un públic molt limitat: una representació de diferents col·lectius afectats per la crisi de la Covid-19 com personal sanitari, professionals del sector turístic o una vetllada per al públic més jove.
Les Muralles del Castell de Peralada, on es va inaugurar amb un Rèquiem de Mozart interpretat per Montserrat Caballé, serà el lloc que albergarà 4 grans estrenes: el dia 22 de juliol, María Pagés serà l’encarregada d’inaugurar el festival al costat d’El Arbi El Harti, amb un nou espectacle Entremos en el jardín; el dia 25 de juliol Santi Moix i l’Orquestra Simfònica del Liceu interpretaran un repertori amb peces de Händel y Beethoven; el dia 27, Alfonso de Villalonga, compte de Maldà, estrenarà el seu darrer treball en francès, Hors de saison; finalment la nit del 31 de juliol estarà protagonitzada pel carismàtic i talentós Chistophe Chassol presentarà el seu treball Ludi.
La resta d’estrenes es duran a terme a l’Església del Carme amb dues vetllades amb la lírica i la composició com a grans protagonistes. El 28 de juliol, el tenor David Alegret, acompanyat al piano per Rubén Fernández Aguirre, estrenarà CANTICEL, un homenatge a Josep Carner en el 50è aniversari de la seva mort; i el 30 de juliol, el malagueny Carlos Álvarez actuarà amb un recital inèdit.
Xerrades i masterclass on-line
El dia 23 de juliol el cicle de xerrades començarà amb una conversa on-line entre Sondra Radvanovsky i Rufus Wainwright al voltant de la figura de la prima dona; el dia 24, hi haurà un debat entre la bailaora María Pagés, i els directors musicals Carlos Álvarez i Josep Pons sobre el paper dels festivals després de la pandèmia de la Covid-19; el 27 de juliol, es durà a terme una taula rodona sobre composició amb Albert Guinovart, Alberto García Demestres, Miquel Ortega, David Alegret i Rubén Fernández Aguirre; finalment, els dies 29 i 31 de juliol es duran a terme dos masterclass professionals amb Miquel Ortega i l’intèrpret francès Chistophe Chassol.