Todo lo que necesitas para ir al teatro

El circo de Australia

28 junio 2019
r

Marcel Barrera / @marcelbarrera

Des d’Austràlia arribaran Circa i Gravity & Other Myths. Es tracta de dues companyies de gran format que compten cadascuna amb una desena d’acròbates d’un alt nivell tècnic, música en directe, una estètica netament contemporània i un missatge que reflexiona sobre la naturalesa humana.

Amb la brúixola apuntant cap als països anglosaxons, el Grec aposta per aquestes dues companyies australianes. Però mentre que Circa és una formació consolidada i reconeguda ⎯va inaugurar el Grec l’any 2013 amb Opus i ha tornat al Teatre Lliure l’any 2018 amb la mateixa creació⎯, Gravity és una jove formació que va néixer l’any 2009 i és molt desconeguda a Barcelona, malgrat que ha actuat amb l’espectacle Simple space en 24 països i que és considerada una companyia renovadora de les arts del circ. Els dies 12 i 13 de juliol presentarà el seu nou espectacle al Teatre Grec, Backbone. A través dels salts de banquina i espectaculars acrobàcies ens parlarà de les diferents forces ⎯física, emocional, individual i de grup⎯ amb què es pot trobar l’ésser humà.

Circ al Palau de la Música

Deu dies després de l’oportunitat de descobrir Gravity & Other Myths, arribarà Circa amb un doble al·licient. Presentarà a Barcelona el seu nou espectacle, En masse, i ho farà en un espai insòlit per a les acrobàcies: el Palau de la Música Catalana. Per primera vegada en la seva centenària història, l’imponent espai modernista de Lluís Domènech i Montaner, inaugurat el 1908 com a sala de concerts, oferirà funcions de circ. Serà els dies 23 i 24 de juliol al Palau de la Música.

Les acrobàcies i el circ aniran acompanyats de dos lieds de Shubert ⎯Winterreise i Schwanengesang⎯, que ens arribaran amb tons de música electrònica. També es podrà escoltar amb piano la peça de dansa La consagració de la primavera, creada per Stravinski per als Ballets Russos i que Circa transporta al llenguatge circense. Totes aquestes fusions de Circa serviran per explicar-nos en dues parts l’inici i el final de l’existència humana i comptaran amb un tenor i dos pianos.

Circa al Palau serà, segurament, una de les imatges icòniques del Grec, que, en referència al circ estranger, ha volgut presentar dues propostes que no s’han vist mai i, a més, programar-les en els dos espais amb més capacitat del festival: el Palau de la Música, amb 1.230 seients, i el Grec, amb un aforament de 2.100 persones.

Únete gratis a Teatro Barcelona
Creando tu usuario disfrutarás de sorteos y promociones, podrás valorar espectáculos y dejar tus comentarios, acceder al Calendario TB con toda la programación y recibir nuestro newsletter semanal con toda la actividad teatral de la ciudad de Barcelona.

Información básica sobre protección de datos: Responsable: Escenes i Publics, SL. Finalidad: desarrollar su actividad comercial, cumplir las contrataciones realizadas por los usuarios y remitir comunicaciones comerciales personalizadas en base a un perfilado a los usuarios (en caso que nos autoricen a ello). Legitimación: Consentimiento del interesado. Destinatarios: Escenes i Publics, SL y proveedores legitimados externos. Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos, así como otros derechos como se explica en la información adicional. También se puede instar reclamación ante la agpd.es.

Comentarios
Sé el primero en dejar tu comentario