David Bagés serà Jordi Pujol a l’obra sobre l’expresident que prepara Jordi Casanovas

Redacció

El dramaturg i director Jordi Casanovas prepara un drama èpic i polític, en clau biogràfica, centrat en la figura de l’expresident de la Generalitat, Jordi Pujol. L’espectacle repassa la vida del polític a través de diverses persones claus en la trajectòria del personatge, des de la seva dona, Marta, la seva germana, el seu soci de partit, la secretària, el seu biògraf o el seu secretari de presidència. Pujol té prevista la seva estrena el dia de Sant Jordi del 2017 al Teatre Atrium de Viladecans i, just la setmana següent, iniciarà exhibició al Teatre Tívoli de Barcelona.

TEATRE_BARCELONA-pujol-casanovas-REVISAT_1

David Bagés serà l’encarregat de posar-se en la pell de Pujol, acompanyat de Manel Barceló, Marta Angelat, Lluïsa Castell, Anna Ycobalzeta, David Vert, Georgina Latre, Àurea Màrquez, Manuel Veiga, entre d’altres, que explicaran la vida de l’expresident inspirant-se en fets reals de la història política recent.

Donant veu a l’entorn més pròxim de l’expresident, el muntatge explica l’ascensió i caiguda del líder d’una nació, en un relat paral·lel al de la Catalunya dels darrers 80 anys amb la figura de Pujol com a element vertebrador: des de la lluita antifranquista, les primeres eleccions i les successives victòries però també els 23 anys com a president, els pactes d’estat, les disputes polítiques, les crisis amb la justícia, els presumptes casos de corrupció, i finalment l’autoinculpació i la trama familiar dels seus darrers anys un cop retirat.

L’obra, un clar exemple de teatre biogràfic que s’infiltra en la ficció, segueix la línia de treball que Casanovas ja va començar amb Pàtria, en el que els elements reals s’entrellacen amb escenes de ficció o Ruz-Bárcenas partint de materials reals i documentals per bastir bona part de les escenes. Pujol es planteja com un gran espectacle, amb un repartiment extens, amb un ritme cinematogràfic molt àgil i amb una posada en escena molt recolzada per l’audiovisual, música i vídeo acabaran de donar l’embolcall èpic que necessita la narració.

Jordi Casanovas és un dels directors i dramaturgs catalans actuals més consolidats, malgrat la seva joventut, i que per aquest any té prevista una agenda professional i artística de gran projecció nacional i internacional. Fundador de la sala FlyHard de Barcelona, creador i director del Torneig de Dramatúrgia Catalana de Temporada Alta fins fa dues edicions, ha rebut diversos premis per les seves produccions: el Premi Tendències del diari El Mundo al creador emergent (2013), el Premi Ciutat de Barcelona de Teatre (2012), Premi Butaca al millor text teatral per Una història catalana, o el Premi de la crítica Serra D’or al millor text teatral per la trilogia Wolfenstein, Tetris, City / Simcity, entre d’altres. Enguany, Casanovas encara un dels anys més prolífics de la seva carrera, amb representacions de 7 dels seus treballs arreu del món, en ciutats com Washington DC, Nova York, Roma, Ciutat de Mèxic o Madrid.

Escrito por
Redacció
Artículos relacionados
Comentarios
Sé el primero en dejar tu comentario
¡Enlace copiado!