Catalunya Aixeca el Teló inaugura oficialment la temporada teatral 2018-19

Redacció

Oficialment, ADETCA (Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya) ha donat per inaugurada la temporada teatre 2018-19, presentant les dades anuals del sector, l’analítica comparativa respecte l’exercici anterior i celebrant la gala Catalunya Aixeca el Teló on ha entregat els Premis Catalunya de Teatre.

En paraules de Bet Orfila, presidenta d’Adetca, «les xifres no són bones, hem baixat, però és un descens sostenible que atrubuim sobretot a l’impacte immediat i posterior de tots els esdeveniments socials de la passada tardor. La temporada teatral que presentem és rica en espectacles de tots els gèneres i això ens carrega d’optimisme i ens fa pensar que la recuperació està encarrilada». 

La gala Catalunya Aixeca el Teló s’ha celebrat al Teatre Coliseum, novament presentada per Guillem Albà (que ja ho va fer per primera vegada fa dos anys) i el grup musical la Marabunta. Amb esperit fresc i festiu, Albà ha intentat combinar humor, sentit de l’espectacle, crítiques al sector i reivindicacions diverses amb missatges positius que trenquin prejudicis i animin a nous públics a anar al teatre. La gala emesa per TV3 va tenir 298.000 espectadors i va ser líder de la seva franja amb un 11,9% de quota de pantalla

Durant la celebració, es va lliurar els Premis Catalunya Teatre, que volen reconèixer la tasca -per trajectòria o novetat- de professionals, equipaments o projectes rellevants i transformadors del sector. Els premiats han estat Daniel Martínez, president de Focus, l’actriu i directora Silvia Munt, la sala El Maldà, el Teatre Kursaal de Manresa i el Teatre de la Gleva.

Artículos relacionados
Comentarios
Sé el primero en dejar tu comentario