Carol López dirigeix, 22 anys després de la seva estrena, una adaptació d’Homes, l’exitosa comèdia de T de Teatre, ara convertida en musical i portada al segle XXI. Marc Parrot en signa la composició musical.
El mascle ibèric ha desaparegut, els mateixos homes critiquen masclistes com Donald Trump i les dones han guanyat en igualtat els últims 22 anys. O això diu Carol López, que s’ha posat al capdavant de la nova versió d’Homes. «Hem mantingut l’esperit fresc i desenfadat de les T de Teatre, però l’hem adaptat al segle XXI perquè han canviat moltes coses -explica-. Només hem mantingut un gag, el del Ramon, segurament el més conegut». Què és el que veuríem fora de lloc? «Hi havia un dels gags, per exemple, on les dones explicaven com, en funció de com aparcava l’home en una cita, sabien si acabarien tenint sexe o no. Avui dia això ja no té sentit, perquè les dones ja no esperem que prenguin ells la iniciativa». Per Sergi Belbel, que en signa a quatre mans l’adaptació amb Carol López, «no tindria sentit» recuperar l’obra original sense cap canvi.
La proposta manté l’estructura d’esquetxos amb cinc dones vestides d’home, i hi incorpora la música de Marc Parrot, que l’ha convertit en un cabaret contemporani amb peces de hip hop, disco, rap i fins i tot sintonies de televisió. El resultat, explica, «ha estat molt divers i contundent».
Per la directora, el més difícil ha estat «no ridiculitzar ni dones ni homes», però que alhora «en sortim tots escaldats». Per a fer-ho possible, calien «cinc actrius còmplices» que, a més, han participat en el procés de creació amb interpretacions. Són Anna Barrachina, Agnès Busquets, Alba Florejachs, Mireia Portas i Glòria Sirvent. «Volíem trobar un equip unit com les T de Teatre i ho hem aconseguit, és eclèctic però funciona molt bé».
En aquest patchwork d’escenes «s’hi podran veure des de cites a dones superwoman o homes que pensen com a dones», explica Florejachs, que destaca especialment l’elegància del muntatge. Per Portas, «ha estat tot un encert posar al capdavant la Carol López, que l’ha convertit en una proposta fresca, diferent i actual».