JORDI PRAT I COLL
Aquest dramaturg, director i pedagog torna al Grec amb una reflexió onírica sobre la innocència i sobre la vanitat del nostre món. Té com a protagonista una noia del barri del Raval de Barcelona. Fàtima és un text construït amb frases curtes que ens parla de la naturalesa fràgil i incomprensible de l’ésser humà, amb Mercè Arànega, Queralt Casasayas i Sergi Torrecilla, entre d’altres.
MARTA BUCHACA
Artífex d’èxits com Rita (2020) i Litus (2012), la dramaturga proposa Quant temps em queda?, una comèdia on una doctora descobreix un mètode per determinar si a una persona li queden menys de cinc anys de vida. L’obra, protagonitzada per Lluís Villanueva, Betsy Túrnez, David Vert i Marta Bayarri, ens parla de la mort des de l’humor i ens anima a viure cada dia com si fos l’únic de la nostra existència.
LLÀTZER GARCÍA
El dramaturg i director gironí proposa Al final, les visions, una misteriosa història que envolta una casa, les persones que l’habiten i el seu veí. Una història intensa que ens parla d’aquell territori en el qual conviuen els vius i els morts, els qui ja han marxat i els qui potser, malgrat tot, encara hi són. Joan Carreras, Laia Manzanares, Joan Marmaneu i Xavi Sáez protagonitzen la peça.
MARTA GALÁN
L’autora i directora proposa Les vedettes, un treball amb el Grup de Teatre Comunitari de l’Antic Teatre a partir de les fastuoses coreografies de Bob Fosse, interpretades per les participants de l’espectacle, que explicaran les seves vivències personals, però també ens parlaran de la postguerra, de la moral nacionalcatòlica del franquisme i del trànsit cap a la democràcia.
MARC ROSICH
Oriol Guinart i Jordi Llordella donen vida a la nova tragicomèdia escrita per aquest dramaturg i director: Isadora a l’armari. Un d’ells trobarà en la mítica ballarina Isadora Duncan una inspiració i una via d’escapada a un confinament: el crossdressing, o vestir-se i comportar-se com una dona independentment de les seves preferències sexuals. Entre tots dos s’establirà una relació molt humana i intensa.
SÍLVIA NAVARRO
L’autora i directora proposa Negatius, una peça que aborda des de la ficció la figura de Robert Capa, en altres paraules, Endre Friedmann i Gerta Pohorylle, la parella que va donar vida a un dels grans noms del periodisme gràfic bèl·lic. La peça reflexiona sobre el paper del periodisme de guerra, l’ètica periodística i sobre la ràpida desaparició de la identitat en la memòria col·lectiva.
JORDI ORIOL
Aquest autor, director, actor i músic recupera al Grec Europa bull, aquest aclamat espectacle poètic i ple d’humor sobre les pors de la població europea, que reviu ara fantasmes del passat, després de crear una unió de països que aspirava a ser un refugi de les tempestes de l’economia i de les guerres nacionals.
GLÒRIA BALAÑÀ
Els silencis són una part essencial de la música, de la mateixa manera que les pauses ho són de la vida. L’autora i directora proposa Els ossos de Montaigne, una peça que reflexiona sobre un fet com el que hem viscut recentment, una aturada brusca del temps. Ho farà a partir d’escrits de diferents pensadors, com Plató, Montaigne, Pascal, John Cage i Susan Sontag.