Intentar sobreviure a Chernobyl

Zvizdal (Chernobyl - so far so close)

Zvizdal (Chernobyl – so far so close)
04/10/2017

Aquesta és l’última proposta que hem pogut veure d’aquest Festival TNT 2017. Un intens i profitós festival on s’ha d’agrair una acurada planificació horària i la magnífica proximitat dels espais escènics que permet la mobilitat d’un espectacle a l’altra amb facilitat.

ZVIZDAL és el retrat d’una parella de 80 anys, en Pétro i la Nadia, els únics que es van negar a abandonar la zona contaminada de Txernòbil.

Aquesta parella d’ancians fa més de 30 anys que viuen totalment sols en un poble fantasma. Només un gos, un cavall, una vaca i unes gallines els hi fan companyia. I només els lligams amb la terra justifiquen el seu aïllament volgut.

Cathy Blisson va obtenir el permís de les autoritats russes, per fer un reportatge sobre aquestes persones, i els va gravar entre els anys 2011 i 2015.

«Tot el que puc dir és que els que van marxar han mort. Si vas néixer a un lloc, has de continuar vivint en el seu ambient. Si hagués de mudar-me a una altra zona, moriria». (Pétro Opanassovitch Lubenoc, maig del 2011).

Una enorme pantalla, tres maquetes de la granja on vivien, representant diferents estacions de l’any i dues càmeres en miniatura. Aquestes càmeres a mitja representació es van quedar encallades, fet que els va obligar a recórrer a filmacions fetes prèviament de les maquetes.

Un documental on observem astorats els anys finals d’una parella que ha sobreviscut aïllada durant 25 anys en terrenys pròxims a Chernobyl, la lenta erosió del que els envolta i la inevitable extinció d’una manera de viure.

Colpidor. Interessant proposta.

Per veure l’apunt original, només heu de clicar AQUÍ

← Volver a Zvizdal (Chernobyl - so far so close)

¡Enlace copiado!