Més enllà dels límits visuals

Viaje al centro del sentido

Viaje al centro del sentido
05/05/2019

Quan em van proposar d’anar a veure un espectacle de teatre que es feia a les fosques, de seguida vaig dir que sí. No n’havia vist mai cap, i la veritat, tenia molta curiositat. Si us haig de ser del tot sincera, ni tan sols n’havia sentit parlar mai d’aquest tipus d’espectacle, tot i que es veu que ja porta més de vint-i-cinc anys formant part dins la cartellera Argentina.

La tècnica del Teatro Ciego neix a Córdoba (Argentina) en el 1991 de la mà de Ricardo Sued. Al 2008 s’inaugura el Centro Argentino de Teatro Ciego, un espai on tots els espectacles es fan en absoluta foscor. Ara farà un any dins la programació d’aquest teatre es va estrenar “Viaje al centro del sentido”.

Per mi ha estat tot un descobriment, i ho recomano a tota aquella gent que tingui ganes de viure noves experiències. Jo sens dubte repetiria.

Què és “Viaje al centro del sentido”?  

És un espectacle de Lucas Macchione que es realitza totalment a les fosques. És una pel·lícula sonora que et fa viatjar per diferents mons sensorials. És una experiència individual, en la que cadascun de nosaltres percep de manera diferent totes les senyals emeses. Són sons, músiques i olors. És entrar dins un espai tridimensional i viure una història des de dins. És sentir el que sent el protagonista.

La foscor ens ofereix diferents formes de percebre una mateixa realitat.

Els músics Gora Casado Pulido, Ramiro Torreira, Ariel Acevedo i Lucas Macchione toquen a les fosques en directe. La música és una part molt important de l’espectacle. És la que et fa sentir i imaginar. És la que et fa viatjar per diferents paisatges, i viure un munt de sensacions. Us imagineu la dificultat de tocar a les fosques?

No us explicaré el que jo vaig sentir, ni el que vaig imaginar, perdria tot l’encant i el factor sorpresa de l’espectacle. El millor és viureu en persona.

No deixeu passar l’oportunitat de viure aquesta experiència. Només us heu de deixar portar. Tot i que la foscor no us deixarà veure res, tanqueu els ulls. Entregueu-vos. Experimenteu. Somieu. Imagineu.

Espero que la gaudiu igual que jo.

****/*****

← Volver a Viaje al centro del sentido

¡Enlace copiado!