Aquesta proposta és la primera part de «Díptico por la identidad», una particular investigació al voltant de qüestions de gènere i identitat. Va ser una de les propostes de Caravana de Tràilers 2016 i nosaltres la vàrem votar, malgrat que llavors no va sortir guanyadora.
Vértebro són Ángela López, Juan Diego Calzada i Nazario Díaz que es van constituir en col·lectiu l’any 2007 i que amb la mixtura de disciplines han assolit una identitat pròpia.
Una proposta provocadora que trenca amb els conceptes tradicionals de gènere i identitat, a través d’un repertori dissident de l’imaginari iconogràfic andalús.
Amb la idea que la identitat no és una cosa inherent sinó que s’imagina i representa ens proposa òptiques diferents, i començant pel no vestuari identitari (els tres artistes romanen nus tot l’espectacle), ens presenten la Setmana Santa, el ball andalús, els costalers, ….
Al fons de l’escenari, una taula on una persona talla formatge i altre un pernil. Una dona vestida de flamenca roman visible durant tot l’espectacle.
Escenes impagables i molt divertides per l’absurditat del que veiem a escena, com pot ser la construcció d’una enorme estructura que simula un pas de Setmana Santa, amb el típic balanceig inclòs.
Malgrat tot, creiem que s’han allargat en excés algunes escenes com la del començament, on es crema amb pólvora la frase «Padre, perdonales porque no saben lo que hacen», i resulten interminables.
Innovador, trencador i sense dubte generador d’opinions divergents.
En acabar vam menjar a corre-cuita el pernil i formatge a l’escenari…. i cames ajudeu-me … corrent cap al Teatre Principal per poder veure l’últim espectacle de la jornada.
Per veure l’apunt original, només heu de clicar AQUÍ