Els objectes com a element narratiu de la història

David Espinosa: Una historia universal

David Espinosa: Una historia universal
30/09/2018

Divendres vam encetar la nostra jornada del Festival TNT amb aquesta proposta de David Espinosa, UNA HISTORIA UNIVERSAL, a la Sala Cúpula del Teatre Principal.

Nosaltres vam conèixer aquest creador l’any 2011 amb “Desconcierto nº 1 para teclado y fracasado” dins del “Radicals’11” del Teatre Lliure, i ens vam retrobar amb ell l’any 2013 amb la seva proposta “Mi gran obra” que vam poder veure a la Pedrera dins del cicle “Noves escenes, noves mirades”.

David Espinosa (Elx 1976), és llicenciat en Interpretació Textual i ha estudiat Dansa Contemporània, Improvisació i Capoeira a València, Brussel·les i Barcelona. Les seves obres giren entorn de la idea de representació i de la ruptura dels límits de la teatralitat, qüestionant el fet escènic i alterant l’equació dels elements que la componen.

UNA HISTORIA UNIVERSAL continua amb l’experimentació de l’objecte com a element narratiu. Una manera de fer teatre, que ell mateix anomena “teatre a escala”, on pretén que l’espectador imagini el que ha succeït o el que pot succeir i ens dóna la seva particular visió de la història de la humanitat, des d’Adam i Eva fins avui, passant per la conquesta d’Amèrica, la revolució francesa o la cubana. Un recorregut visual per alguns dels esdeveniments més importants de la història.

A través de la relació entre els objectes i figures que posa sobre la taula situada al mig del petit escenari, l’acció coreogràfica, la llum i el so il·lustra els esdeveniments ocorreguts al llarg dels segles. Una successió gradual de migracions, invasions, intercanvis culturals, descobriments, invents i revolucions.

UNA HISTORIA UNIVERSAL presentada de forma aparentment senzilla conté un gran treball creatiu darrere, una peça molt elaborada i amb un gran component poètic, David Espinosa ens mostra un relat de la història de la humanitat que no pot deixar d’inquietar-nos.

Ha estat una magnífica proposta.

Per veure la ressenya original, només cal clicar en aquest ENLLAÇ

← Volver a David Espinosa: Una historia universal

¡Enlace copiado!