Dansa i acrobàcia de cossos que s’entrellacen

Trama

Trama
12/05/2019

A la sala MAC del Mercat de les Flors, un nou treball coreogràfic de Roser López Espinosa, artista resident al Mercat les temporades 2018 a 2020, i dins de l’itinerari “Imprescindibles d’aquí i ara”. D’aquesta coreògrafa hem pogut veure LOWLAND al Sismògraf d’Olot en 2017.

Roser López Espinosa va néixer a Granollers el 1980 i el seu treball es basa en una forta fisicalitat, amb una gran passió per la precisió, la delicadesa, elements acrobàtics i el detall. Complicitat i treball en equip en un imaginari vital ple de joc. Formada a la MTD d’Amsterdam, ha treballat amb coreògrafs com Àngels Margarit, Cesc Gelabert, Pere Faura, Iago Pericot i el cineasta Iñaki Lacuesta.

TRAMA és un projecte que parla del grup i de la singularitat dels components del grup. Interessada per les diferències, aconsegueix combinar formes de treballar diferents. TRAMA parla de cossos i relacions que s’entrellacen per arribar, des de la diferència, a un treball de conjunt on la perfecció no és l’objectiu.

Un treball que parla de l’ordre i del desordre dins del treball en equip: un entramat de cossos en l’espai, seqüències encadenades, passar d’un cos a l’altre, ….

Un treball que inclou tècniques de dansa i de circ, amb una gran fisicalitat i on, des de moviments individuals senzills evoluciona a moviments grupals complexos on la precisió sembla fonamental.

Cinc ballarins, Nora Baylach, Roberto Provenzano, Magí Serra, Anamaria Klajnšček i Noé Ferey, amb personalitats molt diferents entre ells però que han estat capaços de trobar els punts en comú partint d’un vocabulari físic compartit. Hem pogut veure la singularitat de cada ballarí i al mateix temps hem pogut gaudir d’un extraordinari treball grupal.

Roser López Espinosa va iniciar el procés de creació de TRAMA en 2018 i la peça ha anat prenent forma en el Graner, en el Mercat de les Flors i en la Caldera. Va ser preestrenada a la sala Atrium de Viladecans a finals del mes de març. Ha comptat amb la mirada externa de la dramaturga Marta Galán que ha ajudat a treballar les relacions a escena, i amb l’escenografia de Maria Alejandre, que beu de la idea de tramar i teixir.

La banda sonora ha estat creada especialment per a la peça per Mark Drillich, a partir d’instruments de corda. Joana Serra a la il·luminació, Lluna Albert amb el vestuari, Špela Vodeb amb les acrobàcies i Sol Vàzquez en l’assessorament del moviment, completen l’equip creatiu.

Una peça d’artesania que deixa espai per a la improvisació, plantejada com un tot on es valoren les diferències.

Per poder veure la ressenya original, només cal clicar en aquest ENLLAÇ

← Volver a Trama

¡Enlace copiado!