Todo lo que necesitas para ir al teatro

Thaïs: versió concert: Plácido Domingo, als seus 76 anys continua omplint el Liceu

Thaïs: versió concert
6/03/2017

THAÏS és una comèdia lírica en tres actes amb llibret de Louis Gallet i música de Jules Massenet. Basada en la novel·la homònima d’Anatole France es recolza en la llegenda cristiana de santa Taís, una prostituta egípcia que va ser convertida per Sant Pafnuci. Això la fa la santa patrona de les prostitutes penedides.

Patrick Fournullier és el director musical d’aquesta proposta que compta amb Plácido Domingo en el paper de Athanaël i que, igual que en el concert que va dirigir a Los Angeles en 2012, comparteix escena amb la soprano Nino Machaidze en el paper de Thaïs. Plàcido Domingo va incorporar aquest paper en el seu repertori el mateix 2012, al Palau de les Arts de València, en versió escenificada,  en ocasió de celebrar-se el centenari de la mort del compositor.

Plácido Domingo va ser l’únic dels personatges que va «interpretar» una mica dins de la limitació de la no representació i va contrastar amb la fredor de la soprano Nino Machaidze que es va mantenir estàtica tota l’estona amb una veu molt sensual i que va ser molt aplaudida a les àries ‘Qui te fait si sévère’ o ‘Dis-mois que je suis belle’. Malgrat tot, Nino Machaidze va ser la millor veu de la nit i la que ens va arribar a posar la pell de gallina amb les seves interpretacions vocals.

De la resta del repartiment destacar la presència de la guanyadora del Concurs Tenor Viñas 2016, Sara Blanch, en el paper de Crobyle, una de les serventes de Nicias.

També molt remarcable l’aportació del Cor del Gran Teatre del Liceu dirigit per Conxita García i que va tenir moments molt idíl·lics. Una brillant interpretació de l’orquestra destacant l’actuació del concertino Kai Gleusteen en el passatge de la «Meditació» del segon acte.

Plácido Domingo, als seus 76 anys continua omplint un Liceu que li és fidel i va aplaudir-ho amb ganes en diverses ocasions i en finalitzar la representació.

Si desitgeu llegir la crònica original, només heu de clicar AQUÍ

← Volver a Thaïs: versió concert