La vida és un joc d’atzar

T'estimo si he begut

T’estimo si he begut
16/10/2021

“T’estimo si he begut” és un espectacle d’aquells que pots recomanar a tothom perquè saps que del cert que l’encertaràs.

“T’estimo si he begut”  és un espectacle d’aquells que en dic rodó perquè tot està cuidat fins l’últim detall, text, direcció, interpretació, escenografia, il·luminació, caracterització, so, música, moviment.

Tres grans companyies nascudes a casa nostra, com són T de teatre, Dagoll Dagom i La Puntual, s’ajunten per portar a escena aquest projecte teatral.

El text és el resultat de la tria d’alguns contes extrets de tres dels llibres de l’escriptora Empar Moliner“T’estimo si he begut i altres contes”, “Tot això ho faig perquè tinc molta por” i  “No hi ha terceres persones”  i de textos addicionals de Sergi Pompermayer.

Dirigit per David Selvas i interpretat per les quatre actrius de T de Teatre: Mamen Duch, Marta Pérez, Carme Pla i Àgata Roca, a les que s’uneixen Rosa GàmizMarc RodríguezMercè Martínez i Ernest Villegas.

“T’estimo si he begut”  és un espectacle que uneix literatura, música i interpretació. Però, tot i que tots els actors actuen, canten i ballen, no podem dir que es tracte d’un musical, sinó que és una fusió entre el text parlat i el text cantat. Nou escenes i sis cançons.

David Selvas es reafirma com a director escènic amb aquest muntatge. Ha sabut donar-li el ritme adequat i també ha sabut transmetre la ironia que desprenen els relats de l’Empar Moliner, una escriptora que va iniciar-se professionalment treballant d’actriu, que veu la vida talment com si fos un teatre.

Pel que fa a les interpretacions, tots són actors magnífics. Cap destaca per sobre de cap. Tots tenen el seu moment de protagonisme.

Espai escènic. La trama es desenvolupa en una sala de jocs, un Bingo. Les hostesses que hi treballen són el lligam entre les diferents històries que aniran succeint al llarg de l’espectacle. Històries, la majoria d’elles, esbojarrades, amb uns protagonistes peculiars, entre còmics i amargs, que ens fan riure; perquè tot i que les situacions ens puguin semblar exagerades i ridícules, ens hi podem sentir retratats. Són històries actuals connectades amb la realitat, amb un gran sentit de l’humor, en les que es critica la societat contemporània.

La música està completament acord amb el text irònic, mordaç i fresc. Es tracta de composicions i cançons creades pel pianista, director musical i compositor Andreu Gallén, escrites per a actors de teatre de text. És una música fàcil, amb ritme, d’aquelles que t’anima a ballar, en la que pots gaudir d’una diversitat d’estils i estructures musicals.

“T’estimo si he begut” ens mostra situacions quotidianes de la vida moderna al voltant del món de la parella des d’una mirada ridícula i exagerada.

Es toquen temes com la gelosia, la insatisfacció, les inseguretats, el bullying, els sopars d’empresa, la lactància materna,… Històries que ens mostren situacions quotidianes però de manera molt exagerada.  Un home que s’enfada amb la seva parella després de somiar que l’enxampa al llit amb un altre; una dona que s’imagina que és un altre persona; una periodista amb moltes galtes; els pares d’un nen que pateix bullying, la lactància materna. Són personatges amb nom i cognom, Flora Camí, Marta Vila, Pere Bou, Oscar López, Meritxell Romagosa, Quim Segarra…fet que fa que els sentim més reals, més propers.

Si us agrada l’humor irònic de l’Empar Moliner, els espectacles de T de Teatre, Dagoll Dagom i La Brutal, la magnífica veu de l’actriu Mercè Martínez i l’humor de Marc Rodríguez, no us podeu perdeu aquest divertidíssim espectacle!!

← Volver a T'estimo si he begut

¡Enlace copiado!