Visca les fades sincronitzades i les Julietes amb barba!

Els Pirates Teatre: Somni d'una nit d'estiu

Els Pirates Teatre: Somni d’una nit d’estiu
26/05/2017

El somni d’una nit d’estiu d’Els Pirates Teatre dura gairebé una hora i tres quarts. Ningú ho diria. Passa volant. És fresca, divertida i molt (molt) esbojarrada. El seu director, Adrià Aubert, explica que l’ha concebut com una festa i de ben segur que ho ha aconseguit. L’adaptació a quatre mans amb Ariadna Pastor està feta a mida de la companyia i es nota; potencia els seus punts forts i n’accentua la comicitat. El món fantàstic que permet crear l’obra de Shakespeare a través del bosc es converteix aquí en un món amb un punt esperpèntic -però deliciós- gràcies, entre altres, a unes estupendes ‘fades sincronitzades’.

La paròdia del mateix món teatral (l’obra està plena de teatre dins el teatre) aporta alguns dels moments més brillants. Potser perquè ells, com passa la companyia de l’obra, tampoc reben la subvenció quan toca o han d’assajar al magatzem de llegums d’algun parent. De fet, la complicitat i generositat dels Pirates es percep a cada escena. Van alhora i llueixen tots i cadascun dels actors, que es desdoblen -i es canvien en segons- en diferents personatges. Cal fer, però, una menció especial al tàndem format per Ricard Farré i Àlvar Triay. Tardarem a oblidar el seu delirant Romeu i Julieta. A Twitter ja en demanen un spin-off.

La música en directe i un excel·lent figurinisme de Maria Albadalejo acaben de vestir una proposta a la qual, si alguna cosa li manca, és una il·luminació més acurada en alguna de les escenes que ajudi a compensar la poca escenografia. Amb la meitat dels recursos d’aquell fallit Somni de Joan Ollé al TNC haurien fet meravelles.

← Volver a Els Pirates Teatre: Somni d'una nit d'estiu

¡Enlace copiado!